Wonderbaarlijk herstel bodybuilder Bruno Lemos

16 juli 2007 13:48

ALMERE - Eind mei lag Bruno Lemos onderaan de trap van zijn woning met een gebroken rug, vier gebroken en drie zwaar gekneusde wervels. Ook waren er zenuwbanen beschadigd. Zes weken later werkt de bodybuilder weer met zware gewichten aan zijn herstel.


"Ik had gedoucht en gleed op mijn blote voeten van de trap", herinnert Bruno zich. "Ik verging van de pijn. Half juni zat mijn verplichte rust erop en kon ik nauwelijks meer lopen. Ik was dertien kilo spiermassa kwijt."
Vijf weken later duwt Bruno een halster met 30 kilo omhoog en grijnst hij breed als men hem in actie ziet. "Ja, het klinkt ongelooflijk. Maar ik kan alweer heel veel. Dat dank ik aan mijn persoonlijke trainer Paul Lans. Die heeft een programma voor me opgesteld waardoor dit mogelijk is."
Bruno is blij dat hij onder begeleiding van Paul, en met dank aan sportschool Simon Power Gym, zo razendsnel herstelt. "Niet alleen voor mezelf, maar ik kan ook weer eerder aan de slag op mijn werk bij de reinigingspolitie in Amsterdam. Die zijn er dus ook blij mee."
Paul Lans zegt geen onverantwoorde risico's te nemen. "Sterker: meer artsen zouden hun cliënten naar sportscholen moeten sturen. Zeker als mensen niet meer kunnen bewegen, blijven ze bijvoorbeeld dezelfde hoeveelheden eten, waardoor ze dikker worden. Lichamelijke klachten zijn het gevolg. Je ziet nu aan Bruno dat het herstel sneller kan. Voor werkgevers is dat ook interessant."
Bruno wil dus niet van een 'happy end' spreken. "Dat hoort bij sprookjes. Dit is gewoon de werkelijkheid die voor iedereen kan gelden." Om echt weer bij de top van de bodybuilders te horen, is uiteraard extra training vereist. "Dat is nog wel een jaartje weg, maar ik ga er wel voor", aldus Bruno.