'Wonen en werken in Almere nog niet in balans'

04 februari 2010 11:19

ALMERE - In Almere is er nog steeds geen balans tussen wonen en werken, laat een woordvoerder van de gemeente weten. De gemeente heeft daarom een gemeentelijke visie op het vestigingsbeleid vastgesteld zodat er voldoende werkgelegenheid komt in de snelst groeiende stad van Nederland.


De gemeente wil werkgelegenheid genereren en organiseren, zodat Almere zich kan ontwikkelen tot een complete stad met een eigen economische identiteit. Met de 'Gemeentelijke Visie op het Vestigingsbeleid' is het beleidskader vastgesteld voor de vestigingslocaties in Almere. De Almere Principles vormen hierbij het vertrekpunt.
"In Almere is er nog steeds geen balans tussen wonen en werken", laat een woordvoerder weten. " Almere moet zich kunnen ontwikkelen tot een complete stad met een eigen economische identiteit." Daardoor zou ook de concurrentiepositie van de Randstad versterkt worden. Met de nieuwe vestigingsvisie wil de gemeente ondernemerschap de ruimte blijven geven en duurzaamheid op maat in de praktijk brengen. Ook wil de gemeente kansrijke concepten met marktpartijen uitwerken, het beheer en herstructurering op bedrijventerreinen serieus oppakken en een programmering gericht op voldoende voorraad vestigingslocaties hanteren. Deze gemeentelijke visie op het vestigingsbeleid wordt voorgelegd aan provincie Flevoland.