Wonen in de Bloemenbuurt: 'Rustige buurt met veel groen'

14 januari 2009 08:00

ALMERE - Willem van der Plank woont samen met zijn vrouw Nicolette en zoon Jeroen in de Bloemenbuurt in Almere Buiten. "Het is een rustige buurt met veel groen en speelgelegenheid voor kinderen."


Willem woonde voorheen in de Faunabuurt. "We hadden het prima naar ons zin daar. Alleen wilde ik voor mijn eigen bedrijfje een groter huis, met garage en berging." Die vond het gezin aan de Jasmijnstraat. Willem: "Zo'n rust kenden we niet in onze oude buurt."
Aan het Bizonplantsoen vond Willem het ook prettig wonen. "Toen wij er kwamen wonen, waren er allemaal jonge gezinnen. Kleine kinderen dus. Maar tien jaar later stonden de brommertjes en scooters bij ons voor de deur." Hij vervolgt: "Begrijp me niet verkeerd: ik snap ook wel dat die ergens willen hangen, maar als het elke dag voor je neus staan..."
Nu woont de familie Van der Plank weer in een wijk met jonge kinderen. Willem zegt lachend: "Over een aantal jaar zien we het wel weer, ja." Nu geniet hij van de ruimte, het groen en bovenal de rust in de Bloemenbuurt. Enthousiast vertelt hij: "Als je in de zomer achter in de tuin je ogen dicht doet, waan je je ver weg."


Parkeerplek

Willem was in de Faunabuurt een heel actieve bewoner en organiseerde met andere wijkgenoten de Bizonbarbecue. "Dat mis ik hier wel in de Bloemenbuurt." Nu ziet Willem veel bekende gezichten langs de Vaart lopen, maar hij kent ze niet. "Het blijft bij vriendelijk gedag zeggen. Ik zou best wat mensen beter willen leren kennen. Eigenlijk zou er iemand moeten opstaan om een buurtfestijn te organiseren. Een barbecue hoeft niet per sé, maar voor de kinderen een zeskamp of een zomerfeest." Zelf heeft hij het te druk om de organisatie op zich te nemen momenteel.
Hij vervolgt: "Wat ik verder mis, is een buurtcentrum in onze wijk. Waar bewoners, jong en oud, kunnen samenkomen om te biljarten, tafelvoetbal te spelen of te klaverjassen."
Willem is overigens wel heel blij met een aspect uit zijn buurt: "Er is altijd parkeerplek!"