Wonen in de Bouwmeesterbuurt:'Lekker groen, lekker rustig'

26 november 2008 08:00

ALMERE - Mieke te Brummelstroete woont naar tevredenheid aan de D. Hudigstraat in de Bouwmeesterbuurt. "We zitten hier perfect in een rustig buurtje. Het is lekker groen, lekker rustig. Met prettige buren."


"De Bouwmeesterbuurt is een rustige, groene buurt", zegt Mieke. "We zitten hier perfect. Met de bus ben je zo in Almere Stad of in het winkelcentrum van Almere Buiten. Met de fiets ook. En je kan zo met de fiets naar het buitengebied. De natuur is dichterbij dan je denkt." Mieke vindt het een pluspunt dat haar wijk zo goed bereikbaar is. "Het is heel centraal gelegen. En je zit zo op de snelweg."
De wijk is ingeklemd tussen de Lage Vaart aan de westzijde, de Buitenring ter hoogte van bedrijvenpark De Vaart in het noorden en de Polderdreef aan de oostkant. Ten zuiden van de Bouwmeesterbuurt ligt de Landgoederenbuurt en het sportpark Polderkwartier en Scholengemeenschap het Oostvaarderscollege. Centraal in de wijk ligt het C. van Eesterenplein, waarvoor -in het kader van de stedelijke vernieuwing - eind 2006 een apart subsidiepotje voor opengetrokken werd. Dat was nodig omdat Flevoland als jonge provincie niet voldoende geld kreeg uit het reguliere (landelijke) budget.

Kioskje voor gezelligheid

Mieke beaamt: "Het Van Eesterenplein is niet zo gezellig. Nu zijn er een paar winkeltjes. Bij de supermarkt en de bloemenzaak kom ik elke week. Het zou leuk zijn als het er wat vriendelijker uit zou zien. De bomen sluiten als het ware het zicht op de winkels rondom het plein af." Mieke zou het leuk vinden als er een kioskje komt op wat zij de "grote asfaltvlakte" noemt. "En een paar bankjes waar je met kinderen kan zitten."
Mieke mijmert even weg: "Of zo'n muziektent, zoals je op die oude dorpspleintjes zag vroeger. Dan zou er muziek gespeeld kunnen worden en mensen zouden elkaar ontmoeten."
Wat de bewoonster prachtig vindt in haar wijk, zijn de mozaïektegels. "Die tegels liggen door de hele wijk verspreid. Als ik op de stoep loop, geven ze mij zo'n fleurig gevoel…"