Wonen in de Eilandenbuurt"Een cafeetje in onze buurt zou leuk zijn"

15 april 2009 07:00

EILANDENBUURT - "Het is een heel prettige wijk met mooie, afwisselende architectuur", zegt bewoner Frank Kresin (36) over de Eilandenbuurt. "Bovendien is alles dichtbij." Een leuk cafeetje mist hij wel.


Kresin zocht jaren geleden met Karen Heijne, die overigens architecte is van de starterswoningen naast Museum De Paviljoens, een andere woning. "De veertig vierkante meter in Amsterdam werd erg krapjes", zegt hij lachend. "Samen bezochten wij in 2001 de bouwtentoonstelling. Toen we bij de Tahitistraat uitkwamen, konden we niet anders dan ons er er op inschrijven. We hebben echt de mooiste woning genomen. Het is bovendien een ontwerp van een vrouwelijke architect."

Verdedigen

"Er is prachtige architectuur in onze wijk", vindt Kresin. "Veel afwisseling in het type woningen en het is ruim opgezet, groen en er is veel water. Bij de Oostvaardersplassen kom ik graag." Voor zijn werk pendelt hij veel met de trein. "Station Oostvaarders is op loopafstand van de Tahitistraat. Heel handig."Wat hij ook prettig vindt, is dat de snelweg dichtbij is. "En Almere Stad, het stadshart, kost me ook maar twintig minuutjes fietsen."
Kresin is heel tevreden over Almere. "In het begin verdedigde ik me nog wel eens als ik zei dat ik hier woonde. Maar als ik vrienden dan eens mee naar Almere nam, hoefde ik er niet veel woorden vuil aan te maken. Dan stelden ze hun mening snel bij."
Slaapstadje

Hij vindt het belangrijk dat Almeerders elkaar ontmoeten en elkaar leren kennen. De site www.uitinalmere.nl was het resultaat. Ook stond deze Eilandenbuurtbewoner samen met Connie Franssen en Karen aan de wieg van de site van het Geheugen van Almere. "Wij geloven echt in Almere. Vandaar ook die initiatieven." Hij vervolgt: "Onze wijk is wel echt een slaapstadje. Veel bewoners wonen hier maar werken niet in Almere. Zelf werk ik in Amsterdam en ben dus overdag niet veel thuis. Behalve als ik eens een dagje thuis werk. Daarom," zegt hij enthousiast, "zou ik het leuk vinden om een plek te vinden waar ik andere thuiswerkers kan ontmoeten. Bijvoorbeeld in de Brede School. Het zou sowieso leuk zijn als er eens wat voor de buurt georganiseerd zou worden." Hij besluit: "Een leuk cafeetje in onze buurt. Daar pleit ik voor."