Wonen in de Faunabuurt:‘Gezellige buurtborrel en -barbecue’

15 oktober 2008 07:00

ALMERE - Richard Kloek woont al veertien jaar met zijn gezin aan de Moeflonstraat in de Faunabuurt. “Het is een heel geweldige wijk met leuke huizen. We organiseren met een aantal bewoners elk jaar een barbecue in de zomer en een borrel in januari.”


“Voor alle bewoners van de Faunabuurt houden we twee keer per jaar een leuke bijeenkomst. We huren een grote tent af en zorgen voor muziek, eten en drinken”, vertelt Richard. Zo’n tien tot acht weken van te voren ontvangen de buurtbewoners een uitnodiging voor de Bizonbarbecue of -borrel. “Het heet wel zo, maar het is niet alleen voor bewoners van de Bizonstraat, maar voor ongeveer 850 bewoners van het blok tussen de Edelhertweg en de Lagevaart in, zeg maar.”
De Bizonbarbecue heeft leuke sportieve activiteiten voor de kinderen en er komt een zanger optreden. “Het is best een succes”, zegt Richard. “Dankzij de gemeente en alle buren die zich hiervoor inzetten.” Almere ondersteunt dit soort wijkinitiatieven met wijkbudgetten. “Met alle buurtbewoners bouwen we een feestje, ook in januari. Dan kan iedereen voor 12,50 euro naar de nieuwjaarsborrel komen. We schenken dan echte champagne en regelen lekkere hapjes en muziek. En we huren een toilethuisje. Vandaar de kosten.” Richard vindt de Bizonborrel en -barbecue bovendien handig: “Je leert elkaar kennen en soms kan je ook zakelijk wat voor elkaar betekenen.”
Richard is werkzaam als teamleider in de beveiliging. Hij verhuisde van het centrum naar Buiten. “We hadden een huurwoning en vonden deze koopwoning aan de Moeflonstraat. Het zijn leuke huizen hier en we vinden het een geweldige wijk.”


Auto op de stoep
Een tijdje geleden is de riolering verbeterd en de parkeergelegenheid vergroot in de Faunabuurt. Richard vervolgt: “Wat ik wel graag veranderd zou willen zien in onze wijk zijn het aantal parkeerplaatsen. Het gemiddelde autobezit ligt op 1,5 of 1,8 per gezin. De acht parkeerplekken die er onlangs bij zijn gekomen, vangen het probleem niet op. Er staan geregeld auto’s op de stoep bij de Edelhertweg.” Sommigen parkeren hun auto in het gras. “De verkeersveiligheid wordt er niet beter op. Maar ja,” besluit hij grinnikend, “wij Nederlanders staan bekend als een volk dat zeurt, hè. Voor de rest is het hier prima, hoor.”