Wonen in de Indische Buurt:"Gezondheidscentrum Prisma en DoeMere lekker dichtbij"

18 maart 2009 08:00

INDISCHE BUURT - "We wonen best prettig", zegt Bernadette (23). "We zitten in een huurwoning op steenworp afstand van DoeMere. En het gezondheidscentrum Prisma is ook lekker dichtbij."Zo'n 43 procent van de bewoners uit de Indische Buurt zijn tussen de 20 en 40 jaar. Slechts 22 procent is jonger dan 20 jaar, een laag percentage vergeleken met andere Almeerse wijken. Wat verder opvalt is dat 34 procent van de bewoners een (echt)paar zonder kind is. Ook Bernadette en haar partner vallen onder deze groep. Verder maken alleenstaanden maar liefst 31 procent uit van alle wijkbewoners uit de Indische Buurt. Eenoudergezinnen zijn bij wijze van spreken op een hand te tellen: slechts 8 procent.

DoeMere lekker dichtbij

Toen Bernadette de woning met haar vriendin betrok, vond ze het 'wel makkelijk' dat de doe-het-zelf zaken zo dichtbij zitten. "Als we een potje verf te kort kwamen, sprong mijn vriendin meteen op de fiets." Ook heeft de 23-jarige bewoonster al kennis gemaakt met de huisarts. "Tja, een ongeluk zit in een klein hoekje…", zegt ze lachend. "Toen ik het plafond stond te schilderen, verloor ik mijn evenwicht, viel ik van het trapje en kwam ik heel vervelend op mijn pols terecht. De huisarts was heel aardig en stuurde me voor de zekerheid door naar het ziekenhuis. Maar gelukkig was het alleen zwaar gekneusd. Dus je begrijpt: mijn vriendin heeft het plafond verder gewit."
Het stel vindt de buurt 'best gezellig', ondanks dat het een kleine wijk is met iets meer dan 750 bewoners en 342 woningen. Meer dan de helft van de huizen in de Indische Buurt zijn koopwoningen. Slechts 24 procent is huur van de corporatie, en 18 procent wordt particulier verhuurd. De Indische Buurt heeft als een van de weinige wijken in Almere Buiten geen vrijstaande woningen. Bijna twee derde deel bestaat uit rijtjeswoningen.
Stads gevoel

"We willen over een tijdje wel een woning kopen, maar we zijn nu aan het zoeken. En in Almere is er keuze zat. Bovendien met deze kredietcrisis kunnen we er nu juist de tijd voor nemen." Bernadette is misschien een van de weinige die de positieve kant ziet van de huidige economische malaise. "We weten nog niet in welke wijk we willen wonen. Deze wijk is niet zo groot en vind ik daardoor wel knus. En ik houd wel van een beetje stads gevoel."