Wonen in de Landgoederenbuurt:'Uitstekende wijk die we willen behouden'

05 november 2008 08:00

ALMERE - Arie Verweij woont samen met zijn vrouw sinds drie jaar aan de Baroniestraat in de Landgoederenbuurt. "Het is een uitstekende wijk. Maar dat willen we ook graag zo houden."


Arie Verweij is zeer begaan met zijn wijk in het stadsdeel Buiten. "De Landgoederenbuurt staat hoog genoteerd op het lijstje van beste buurten van Almere. Maar toch zijn we in het afgelopen jaar een paar plaatsen gezakt in dat lijstje. Ik denk vanwege die moord op de Middachtenlaan. Dat hakt er in, ondanks dat het met de criminaliteit hier meevalt."
Volgens Arie is het toch een uitstekende wijk. "Ik ben voorzitter van het Bewoners Platform Landgoederenbuurt en houdt me bezig met het wel en wee in onze wijk. Met een aantal vrijwilligers onderhouden wij de Vlindertuin. Mijn favoriete plek. Het Polderpark is ook prachtig, hoewel dat officieel niet tot onze wijk behoort." In het volkstuintje is hij vaak te vinden.

Schoffelen

De namen van straten, lanen en plantsoenen in de Landgoederenbuurt zijn ontleend aan Nederlandse landgoederen en kastelen. "De Baroniestraat heeft een eigen hofje. In dat perkje schoffel ik zelf regelmatig." Arie is er van overtuigd dat dat een positieve invloed heeft in de straat. " Het valt mij op dat scholieren dan ook niet zo snel troep op straat of in het perkje gooien. Als iets netjes is en goed onderhouden wordt, gebeurt dat niet." Hij vindt wel dat de gemeente moet waarmaken wat ze beloofd hebben. "Voor het groenbeheer zou extra geld komen, maar degene die dat beloofde zit er nu niet meer en nu zijn ze het 'vergeten'…", zegt hij met lichte ironie in zijn stem. "En ik geloof niet dat wij op het prioriteitenlijstje voorkomen, maar achttien jaar geleden waren hier schitterende speelplaatsen. Speeltoestellen zijn weggehaald en er is niets voor teruggekomen. Blijkbaar heeft de gemeente geen geld gereserveerd hiervoor."