Wonen in de Meenten:"We staan elkaar bij'

24 december 2008 08:00

ALMERE - "Het bevalt ons prima", zegt Henk Bakker over zijn wijk de Meenten. Samen met zijn vrouw Els woont hij aan de Schapenmeent. "Buren staan elkaar bij."


Al ruim 31 jaar woont het echtpaar in Haven. Henk zegt: "We woonden in de Pijp (Amsterdam, red.) in de jaren '70, maar wilden de kinderen wat meer ruimte geven. We gingen daarom naar een huurwoning aan de Stadswerf. Daar woonden we met zijn viertjes in een zeskamerwoning." Hun kinderen groeiden op en gingen het huis uit. "Het huis was voor ons tweetjes te groot. Veertien jaar geleden kozen we daarom voor de Schapenmeent. Het bevalt goed. Het is ruim gebouwd, groen en rustig." Met de bus is Henk in een kleine twintig minuten bij het Flevoziekenhuis. "De busverbinding naar Stad is goed; eigenlijk is alles goed bereikbaar. Ook Amsterdam. Wat ik wel graag zou willen, is dat de bus 's avonds iets frequenter rijdt. Elk kwartier in plaats van een half uur. Maar ja, alles heeft een prijskaartje."
Henk en Els hebben een goed contact met de buurtbewoners. "We mahjongen met de buren. We staan elkaar ook bij. Als iemand wil praten, of hulp nodig heeft met boodschappen, doen we dat."

Cultuurpas

Henk is naar eigen zeggen "oog en oor in de wijk". Als er iets mis is met de verlichting, of als er zwerfvuil ligt, meldt hij dat. Henk vindt dat hondenbezitters in de Meenten wat beter de hondenkaart zouden moeten volgen. "Op die kaart staat waar ze hun honden kunnen uitlaten. Laten ze die route aanhouden of zelf de uitwerpselen in een zakkie weggooien in de vuilnisbak. Wel zo netjes."
Het enige wat nog ontbreekt voor senioren is een echte cultuurpas. "In Amsterdam is dat beter geregeld dan hier." Toch is hij blij verhuisd te zijn naar Almere. "Ik twijfelde lang of ik er wel goed aan had gedaan om Mokum te verlaten. Laatst zag ik een film over de Pijp in de 70'er jaren. En nu weet ik: ik heb het goed gedaan!"