Wonen in de Molenbuurt:'We hebben onze privacy en staan voor elkaar klaar'

17 december 2008 08:00

ALMERE - Ben Fabriek woont samen met zijn vrouw Nellie aan de Wipmolenweg in Almere Buiten. Vijftien jaar geleden betrokken ze de woning in de Molenbuurt. "We kwamen hier wonen voor het groen en de ruimte", zegt Ben. Ondanks dat het groen dreigt te verdwijnen en het steeds verder dichtgebouwd wordt, is Ben "best tevreden" over zijn woonwijk.


"Mijn wortels liggen in Friesland. Mijn hele stamboom heb ik uitgezocht. En wat bleek: mijn voorouders waren molenmakers!", zegt Ben. Met zijn vrouw en hond woont hij in de Molenbuurt in een rijtjeswoning. "Vlakbij bosschages, ideaal", vindt Ben. "Toen we hier pas kwamen wonen, was er nog geen Regenboogbuurt, geen Seizoenenbuurt. Het was een grote zandvlakte om ons heen. Heerlijk."
Ben was fervent vogelspotter. "IJsvogeltjes zag ik regelmatig. En koekoeken hoorden we vorig jaar ook heel veel. Maar als ze paden gaan aanleggen in het Meridiaanpark, vrees ik dat alle vogels verdwijnen."
Een pluspunt van de Molenbuurt vindt Ben dat het dichtbij de winkels ligt. "Ik zit vaak op de fiets. DoeMere en BuitenMere doe ik in een kwartiertje." Ook is de wijk goed bereikbaar met de bus. Een minpuntje vindt hij het zwerfvuil.

Privacy

Ben vindt de Molenbuurt ondanks de moorden die plaatsvonden, niet crimineel. "Ach, dat komt overal wel voor, het hoort bij een grote stad misschien", zegt hij. "We doen 's avonds gewoon niet open als de deurbel gaat. We gaan echt niet verhuizen, we hebben het naar onze zin." Als Ben een ommetje maakt met zijn hond, maakt hij een praatje met zijn wijkgenoten. "Als ik twee dagen niet op straat ben geweest, vragen ze wel of er wat was." Hij besluit: "We hebben onze privacy, maar staan wel voor elkaar klaar."