Wonen in de Regenboogbuurt:'Ons liefdesnestje'

04 februari 2009 08:00

ALMERE - "Deze flat is ons liefdesnestje", zegt Karin (37) die samenwoont met vriend Lex (42) en hun zoontje Diego (3,5) in een van de Rode Donders. Ze Karin heeft naar eigen zeggen de grootste achtertuin van Almere. "En als we niet zo aan het water hadden gewoond, waren we allang verhuisd."


"Op korte termijn hadden we destijds een woning nodig", zegt Karin. "Deze flat kregen we via vrienden." Weggaan van deze prachtige locatie is bijna ondenkbaar. "Zodra het in de zomer ook maar een beetje warm is, gaan we met kind en onze twee hondjes zwemmen in de Lage Vaart. En 's avonds als de kleine op bed ligt, trekken we nog een paar baantjes. Ideaal!" Bovendien heeft niemand zo'n grote achtertuin als Karin in Almere Buiten. "Ja, onze eigen patiotuintje tellen we niet mee. Over het tuinhek begint onze echte achtertuin, die grenst aan de Lage Vaart. Vaak komt een zwanenfamilie bij ons hekje aankloppen voor brood. Nu het koud is voeren we ze wat brood. Diego vindt dat leuk, maar ook een beetje spannend."


Snel contact

Karin komt oorspronkelijk uit Hillegom, Lex uit Haarlem. Ze vertelt: "Daar zijn de woningen hartstikke duur." Ze hadden vrij snel contact met de buurt. Karin: "Met de hondjes ga ik zo'n drie keer per dag zeker eruit, dus je ziet iedereen snel. En nu via onze zoon Diego hebben we ook veel contact met andere kleintjes en hun ouders uit de straat. En in onze straat vonden we ook met gemak een oppas. Als je maar je mond opentrekt, hè, dan komt het wel."
Verbeterpunten ziet Karin nog wel in de wijk. "De belichting is 's avonds niet goed. Dat heb ik al eens aangegeven in een enquête, maar ik zie nog geen nieuwe straatlantaarns…" Iets anders waar Karin over gebeld heeft met de gemeente zijn de vier populieren die vlakbij de flats staan. "Als het stormt, ben ik wel eens bang dat ze knakken en tegen de gevel vallen. Maar blijkbaar doet de gemeente niets met mijn klacht."
Speelplaatsen-stop

Een groot voordeel vindt Karin dat alles goed via de fietspaden te bereiken is. "Het is net een dorp, wat dat aangaat. Ik geniet van het groen en al het water als ik even met Diego boodschappen ga doen op de fiets." En in tegenstelling tot andere wijken kunnen kinderen naar hartelust spelen. "Een van mijn buurvrouwen doet met haar kind een kleine speelplaatsen-stop. Op de route naar haar moeder doet ze met haar kind zo'n twaalf keer een stop bij een andere speelplaats. Geweldig toch?" (Foto's: Fred Rotgans)