Wonen in de Seizoenenbuurt:'Veilig buiten spelen'

25 februari 2009 08:00

SEIZOENENBUURT - "Het bevalt ons prima", antwoordt Raymond Baronner (31) op de vraag hoe hij de Seizoenenbuurt vindt. Zijn vrouw Mariska (30) vult hem aan: "Onze Amber van vijf kan hier veilig buiten spelen en we hebben de ruimte."


Raymond kwam op zijn vijftiende naar Almere. Mariska op haar achtste. Zij zegt: "Ik ben hier echt getogen. Ik voel me echt een Almeerse." Raymond knikt: "Ik hoef ook niet weg uit mijn stad." Voorheen woonde ze als stelletje in een flat vlakbij de Evenaar. "Drie keer vallen en je stond zo in het winkelcentrum", zegt Raymond. "Maar Maris verwachtte ons eerste kind, onze dochter Amber, en ons huurhuis werd te klein."
Ze vonden in de Februaristraat een koophuis. Mariska vertelt: "Die straat kenden we, want mijn zus woont helemaal in het begin. We hebben voordat we ons huidige huis kochten, haar wel even - grappenderwijs - gevraagd of ze het goed vond…"

Contact

De familie Baronner heeft sinds twee weken een jonge spruit erbij: Yori. Vader Raymond zegt met een knipoog: "We hebben de ruimte niet voor niets, hè." Over de buurt is het jonge gezin zeer te spreken. "We hebben veel contact met de buren; we lopen de deur niet bij elkaar plat, maar we maken altijd een praatje", zegt hij. "Alles is lekker in de buurt: de school De Dukdalf voor Amber, de supermarkt en de huisarts, alles is op steenworp afstand."
Schommel

Het enige wat ze wel graag anders zouden zien in de Seizoenenbuurt, zijn de speelplekken voor de kinderen. Mariska: "Die zijn er wel, maar het zou leuk zijn als ze wat meer verschillende speeltoestellen zouden hebben. En wat overzichtelijker. Nu staat er een klimrekje aan het eind van de straat. Vanwege de bosjes hebben we geen zicht vanuit ons huis op de plaats. We willen haar veilig buiten laten spelen, dus we gaan altijd mee." Raymond vult haar aan: "Een speelplek dichterbij met een schommel zou echt te gek zijn." (Foto's: Fred Rotgans)