Wonen in de Sieradenbuurt:"Gemoedelijke wijk met saamhorigheidsgevoel"

17 oktober 2009 10:39

SIERADENBUURT - "Geweldig", antwoordt bewoonster Jeanette Waterval - Van de Merwe op de vraag wat ze van haar wijk vindt. "De Sieradenbuurt is een gemoedelijke wijk met veel groen. En het saamhorigheidsgevoel is er nog steeds."


Ook de diversiteit aan huizen vindt Jeanette prachtig. "Dat geeft de wijk een eigen karakter." Samen met haar echtgenoot Jerrell en dochter Micha woont Jeanette aan de Juwelenhof. "We hebben leuk contact met onze buren. We staan voor elkaar klaar maar lopen de deur bij elkaar niet plat." Na een stroomstoring in de buurt - toen ze er net woonden - zat het huis in een keer vol. Lachend: "Het saamhorigheidsgevoel is er nog steeds… de stroomstoringen gelukkig niet meer."

Betrokken bewoners

Hoewel er volgens Jeanette geen bewonersvereniging is, kent de wijk wel heel betrokken Almeerders. "Laatst is er een overleg geweest met bewoners en gemeente. Daaruit kwam naar voren dat enkele bewoners geïnteresseerd zijn om zonnepanelen te plaatsen." Milieuvriendelijke energie spreekt haar man Jerrell ook erg aan. Jeanette: "Een aantal bewoners hebben dit opgepakt en gaan er in december mee verder."
Entree verbeteren

Hoewel de Sieradenbuurt, de parel van Almere Buiten, volgens vele wijkgenoten een prachtig wijkje is, vindt Jeanette wel dat de entree verbeterd moet worden. "Je komt met de auto onder een soort viaduct de wijk ingereden. Aan de wanden zijn juten zakken bevestigd, een doek waar planten tegen aan moeten groeien. Nou, er groeit niets. Behalve onkruid." Ook het braakliggende terrein rechts bij binnenkomst behoeft aandacht, vindt Jeanette. "En de kuil in het wegdek."
Omdat het een kinderrijke buurt is, zou Jeanette ook graag meer speeltoestellen zien. "Er zijn er niet veel. En de speelplaats die er nu is, is niet omheind. Niet zo handig." Maar als het overleg met de gemeente zijn vruchten afwerpt, zijn deze 'problemen' binnenkort verleden tijd.