Wonen in de Wierden: "Een heerlijk dorps gevoel"

22 oktober 2008 07:00

ALMERE - "We wonen hier zalig in De Wierden", zegt Irma van Delft (52). Samen met haar hardwerkende man Armand (53) en nog studerende zoon Jordy (22) geniet ze elke dag van haar huis aan de Hoekwierde in Haven.


"We zochten een betaalbare koopwoning in een rustige, groene wijk maar vonden in Amsterdam geen geschikte", vertelt Irma. "Bovendien wilde ik toen, in maart 1983, meer ruimte én rust voor mijn dochtertje van zes maanden." Haar dochter Shanna (26) woont inmiddels op zichzelf in een andere rustige buurt.
Irma: "Eerst woonden we aan de Leemwierde. Dat huis was al snel te klein." Omdat de familie Van Delft in dezelfde wijk wilde blijven, gooide Irma briefjes in de bus bij buurtbewoners. "Dat had succes."
De Wierden kenmerkt zich door de vele groengebieden en heeft het Gooimeer op wandelafstand. De meeste bewoners in De Wierden ervaren daardoor de wijk als een eigen dorp binnen Almere. De bruggetjes over de grachten dragen sterk bij aan die beleving. "Het voelt inderdaad dorps aan", beaamt Irma. "Elke dag wandel ik met de hond in het Wierdenpark. Een uur lang lopen we met een aantal andere hondenbezitters door het Beginbos, langs Jeugdland en via de Velden weer terug. Zalig." Daarbij komt Irma reeën en vossen tegen. "Almeerders die van het Wierdenpark een aangelegd rozenperkje willen maken, fluit ik terug. Ik houd juist van dat wilde van de natuur. Rozenperkjes horen in de stad, niet in De Wierden."
Een verbeterpunt ziet Irma voor de gemeente zeker: "Pak het fietspad vanaf de Hoekwierde door het Krachtveld naar het Harteveld aan. Boomwortels!"