Wonen in Goede Buren-buurt is gewild

23 juni 2010 07:00

HOMERUSKWARTIER - "Wonen in de Goede Buren-buurt in het Homeruskwartier blijkt gewild, want er zijn inmiddels 125 belangstellenden die informatie willen over het project", zegt Katja Moesker, voortrekster van dit project waarbij 'de groene buurt met een sociaal hart' voorop staan.


In het Homeruskwartier in Almere Poort komt een bijzondere buurt met de naam 'Goede Buren'. Een groene buurt met 179 koop- en huurwoningen in verschillende prijsklassen. Uniek aan Goede Buren is dat mensen elkaar helpen. Iedereen leeft zijn eigen leven, maar vriendelijkheid en behulpzaamheid krijgen de bewoners er gratis bij. "Dat maakt Goede Buren inderdaad bijzonder en gewild", zegt Moesker. "Er zijn inmiddels 125 informatiepakketten verstuurd en wel hebben al 26 inschrijvingen binnen. Dat worden er snel meer."


Huur en koopwoning

Toekomstig bewoonster Netti Hafkamp (55) woont momenteel aan de rand van Stedenwijk Noord. "Mijn kinderen zijn binnenkort allebei definitief uit huis, en ik wil wat kleiner en toch betaalbaar gaan wonen, in een huurhuis." Hafkamp kijkt nu al reikhalzend uit naar de Goede Buren-buurt . "Ik denk dat het een prachtig initiatief is; wie wil er nu niet wonen in een wijk waar je allemaal de intentie hebt om voor en met elkaar te leven?" Vooral het 'voor elkaar opletten' spreekt haar aan. "Dat gevoel van veiligheid, elkaar echt kennen en elkaar ook dingen durven te zeggen daardoor, vind ik prettig."
Ook Bastiaan Gietema (32) is gecharmeerd. "Ik woon op dit moment in het StartBlock in de Staatsliedenwijk, waar ook zorg is voor elkaar. Mijn partner en ik willen echter groter wonen en een koopwoning in een buurt die sprankelt van de diversiteit, spreekt ons erg aan. Bovendien is het leuk als je je talenten ook in je eigen wijk kan inzetten en je je buren kan helpen." Hij voegt eraan toe: "En als ik mijn toekomstige buur kan vragen om eens een keer de hond voor me uit te laten, zou dat super zijn. Ik op mijn beurt ga me hard maken voor de gemeenschappelijke ruimte."
Voor meer informatie: www.woneningoedeburen.nl.