Wonen in Stedenwijk:'Lekker dicht bij de stad'

08 oktober 2008 07:00

ALMERE - "Sinds februari 2006 wonen wij in Stedenwijk," zegt Raquel Van Diepen-Montilla. "Het is lekker dicht bij de stad en goed bereikbaar met de bus."


De familie Van Diepen bestaat uit vader Nico (38), moeder Raquel (35), en de kinderen Aracelis (8), Christofpher (2,5) en Amber (8 maanden). Ze wonen aan een van de Stedenwijkse grachten. "Ik ben verliefd geworden op dit huis aan het water. De gracht is heel mooi. En het is fijn om geen overburen te hebben."
Voordat de twee jongste kinderen het gezin completeerden, vertrokken Nico en Raquel met hun oudste dochter vanuit Amsterdam naar Almere. Raquel: "We wilden een betaalbaar huis met een grote tuin. En niet meer trappen oplopen om bij je voordeur te komen. Met het water voor ons huis hebben we veel privacy, vind ik."
Een ander pluspunt ziet Raquel, van oorsprong Dominicaanse, in de bereikbaarheid. "Met de bus ben je zo in de stad om te winkelen. De halte is dichtbij. En voor bezoek is ons adres makkelijk te vinden.'

Goed contact met buren

Veel contact met de buren heeft het gezin ook. "Misschien ligt dat aan mij," zegt Raquel lachend, "want ik maak snel contact met anderen. De buren zijn echte vrienden van ons geworden." Een stel verderop in de straat heeft al grotere kinderen en een van hen past wel eens op. "Van de zomer waren er inbraken geweest. Toen hebben we met de buren extra opgelet. En we hebben omdat we het hier wel wat te donker vonden 's avonds, verlichting in de voortuin geplaatst. En natuurlijk is ons huis goed beveiligd met extra sloten."
Verbeterpunten ziet Raquel nog wel voor de Stedenwijk. "Een extra supermarkt zou prettig zijn. En meer speeltoestellen."
Over de zuigelingenzorg die in gezondheidscentrum De Spil gegeven wordt, niets dan lof van de jonge moeder: "Ingrid geeft heel goede adviezen, echt top."
Aracelis komt net terug van haar school, De Driemaster. "Het is een Christelijke school, dat vind ik fijn. Ik heb veel vriendinnetjes daar." Aracelis is tevreden over waar ze woont en vindt vooral de zwanen leuk in de gracht. "Een tijdje geleden hebben ze kleintjes gekregen", vertelt ze met een glimlach.