Wonen in Verzetswijk:"Geen ongeschreven regels"

01 april 2009 07:00

VERZETSWIJK - "We hebben geen ongeschreven regels waar wij als buren ons aan moeten houden", vertelt Ingrid Segers uit Verzetswijk. "Bovendien is het een rustige wijk dichtbij het centrum en het bos."


Ingrid woont met haar man en twee kinderen aan de Jan Wildschutstraat in Verzetswijk. "Ideaal, want ik woon en werk ook nog eens in Almere. En onze wijk is dichtbij het centrum, maar wel rustig. Onze kinderen kunnen lekker op straat spelen zonder dat ik me enorme zorgen hoef te maken." Ook Jeugdland Stad waar kinderen zich kunnen uitleven is vlakbij. "En als we een wandeling willen maken, is het bos of het Hannie Schaftpark heel dichtbij."

Geen spijt

Voorheen woonde Ingrid in Mijdrecht en omdat ze een nieuwe baan kreeg, zocht ze woonruimte in Almere. "In het begin hebben we ook wel naar een andere wijk, Muziekwijk uitgekeken. Maar het werd Verzetswijk." Ingrid heeft er naar eigen zeggen absoluut geen spijt van. "Het is een heel fijn huis, we hebben nooit overlast van buren, en er zijn geen ongeschreven regels waar we ons aan moeten houden." Ze is van mening dat iedereen elkaar vrijlaat. "Met de directe buren naast en tegenover ons huis, hebben we wel contact maar we lopen elkaars deur niet plat. Integendeel."
Hondenpoep

De bewoonster vindt tevens de kleinschaligheid van Verzetswijk prettig. "Het is niet zo'n heel grote wijk, maar biedt wel de nodige ruimte. Aan het eind van de straat hebben we een speeltuin." Ingrid voegt er aan toe: "Het zou nog fijner zijn als er op die speelplek geen honden uitgelaten zouden worden…" Daarom pleit de bewoonster dat het prettiger zou zijn als er een voetbalveld of een groter speelveld zónder hondenpoep was. "Ik weet eigenlijk niet of er een bewonersvereniging is in onze wijk. Ik kan me goed voorstellen dat bij het ontstaan van Verzetswijk deze er wel zou zijn geweest."