Wonen in Waterwijk:'Nog niet met tegenzin"

28 januari 2009 08:00

ALMERE - "Ik woon er nog niet met tegenzin", zegt een bewoonster uit de Waterwijk die niet met naam vernoemd wil worden uit angst voor represailles. "Maar er zijn veel hangjongeren in de wijk vlakbij de AH, die onlangs overvallen is. En veel huizen staan te koop, mensen willen hier weg."


Al zestien jaar woont de bewoonster in de wijk. "Destijds kwamen we in Waterwijk wonen omdat de wijk zo mooi groen is en veel water heeft. Dat is niet veranderd." Wat wel veranderde volgens de bewoonster, is de sfeer. "Het omslagpunt kwam drie jaar geleden. Vlakbij het schoolplein was er 's avonds geluidsoverlast. Jongeren vernielden veel in de wijk en de politie trad niet goed op. Nachten achtereen lagen we wakker."

In kaart brengen

Ondanks dat de bewoonster in een leuk huis woon met een mooie tuin voor en een grote tuin achter haar huis, in een normaal gesproken heel rustige buurt, is ze niet te spreken over de sfeer in de buurt. Ook het Botplein is een 'no go area' volgens de bewoonster. "En vele buurtbewoners vinden dat met mij. Dat groepje jongeren dat daar hangt is niet sympathiek." Ze vervolgt: "De wijkagent vind ik nog steeds heel slecht bereikbaar. Het contact met de vorige was wel goed, maar die riep steeds dat hij 'alles in kaart aan het brengen' was. Maar wat er verder gebeurde, ik weet het niet."
Laatst stond er nog een auto voor haar deur. "Van die ongure types die aan het dealen waren! Ik ben niet bang uitgevallen maar wat moet ik er mee? Ik heb het gemeld op het Slufterplantsoen.gmail-meldpunt, waar wij criminele dingen kunnen melden, maar ik heb niets vernomen meer van de politie…"
Afglijden

Ze vindt dan ook dat de politie actie moet ondernemen, in samenwerking met de scholen en de gemeente. "Laten ze die vervelende knullen aanpakken. Hun ouders aanspreken en wijzen op hun verantwoordelijkheden. Want," zo vindt de bewoonster, "als er niet wordt ingegrepen, glijden die jongeren verder af en is het einde zoek!"
De naam van de bewoonster is bekend bij de redactie, maar wordt niet prijsgegeven.