Wonenplus eigenaar kavel 'wij bouwen samen'

29 april 2009 07:00

HOMERUSKWARTIER - De leden van de vereniging Wonenplus zijn eigenaar geworden van het door de gemeente Almere uitgegeven kavel 'wij bouwen samen'. In het kader van het collectief particulier opdrachtgeverschap. De kavel bestaat uit 22 vrijstaande woningen rondom een gemeenschappelijke binnentuin en die, op 1 na, zijn verkocht aan de leden van de leden van de vereniging en zijn er geïnteresseerden die alsnog hieraan zouden willen deelnemen.


Ondanks of wellicht dankzij de recessie is dit unieke project van de grond gekomen door inspanningen van de leden, het bestuur en de architect en initiatiefnemer van het plan en tevens voorzitter van de stichting Wonenplus; Jos Abbo uit Almere.
De woningen worden tegen kostprijs gerealiseerd en zijn mede door het economische bouwsysteem van de firma Maathuis uit Zeewolde, dat onder Stiwoga garantie bouwt. De architect heeft een slim bouwconcept ontwikkeld, met ruimte voor toekomstige uitbreidingen op en achter de nu gekochte woning zodat verhuizen bij b.v. gezinsuitbreiding en het houden van bedrijf aan huis niet noodzakelijk meer is.
Bijzonder is dat de woningen zodoende tegen de prijs van een rijtjeswoning vrijstaand worden gerealiseerd waarbij de leden zelf het volume, de gevelinvulling en de indelingswanden bepalen, binnen de gemeenschappelijk met elkaar bepaalde uitgangspunten.
Een van de uitgangspunten is dat het energiezuinig is, hetgeen zo is vertaald dat de woningen tenminste in aanmerking komen voor een groen financiering zal de Rabobank deze levert.
De formule blijkt zo succesvol dat wordt overwogen een nieuw bouwplan te gaan ontwikkelen met de betrokken partijen, overleg met de gemeente Almere over een nieuwe locatie is reeds gaande.
Nieuwe leden zijn dan ook welkom en worden samen met Pieter van der Plas, makelaar voor Almere,
geïnformeerd over de mogelijkheden. Zijn mail is info@pietervanderplas.nl ook kan je terecht bij de initiatiefnemer de Stichting Wonenplus; info@josabbo.nl of op de website www.wonenplus.com