Woning aan Gerberastraat staat lang leeg

14 december 2020 10:50

BLOEMENBUURT – Groen en geel ergert de 95-jarige mevrouw Jansen zich dat het pand aan de Gerberastraat 10 al sinds januari leeg staat. "Je leest overal over de enorme woningnood en dan staat zo'n woning maanden leeg."

Mevrouw Jansen belde vier maanden geleden naar woningbouwvereniging Ymere om haar verontwaardiging te uiten, maar zegt nooit teruggebeld te zijn. "Iedere dag hoop ik dat er een nieuwe bewoner komt. Het is nu december, dus het pand staat bijna een jaar leeg. Ik begrijp dat echt niet."

Verhuurd

In een reactie laat een woordvoerder van Ymere weten dat de woning inmiddels is verhuurd. "De reden van de leegstand had onder meer te maken met de administratieve afwikkeling. De huurder van deze woning is overleden. De nabestaande heeft er voor gekozen om de erfenis te verwerpen. Vervolgens komt er dan een ervenonderzoek om te bepalen of er een andere nabestaande is die de erfenis wil ontvangen. Toen bleek dat dit niet zo was, heeft Ymere een externe partij moeten inhuren om de woning te ontruimen en alles schoon te laten maken."
Daarnaast had de woning ook groot onderhoud nodig. "Zo is er een asbestonderzoek gedaan en moest onder meer een nieuwe keuken besteld en geplaatst worden. Deze factoren hebben er voor gezorgd dat de woning langer heeft leeggestaan dan normaal", aldus de woordvoerder.