Woning verkoopt sneller en beter door garantie

14 januari 2009 08:00

ALMERE - Na de introductie van het Bieden en Wonen concept komt Bröring ERA Makelaars wederom met een vernieuwend idee: de ERA Garantie. Een huis dat met een garantie wordt aangeboden, verkoopt niet alleen sneller, maar heeft ook een hogere opbrengst.


Dit op zichzelf niet onlogische gegeven wordt als vanzelfsprekend ervaren bij auto's, elektrische apparaten en computers, maar voor een huis is dit nog niet zo grootschalig ingeburgerd. "En eigenlijk is dat gek", zegt ERA-makelaar Wouter Vrielink, zelf een voorstander van garantie op de woningen. "Er worden de laatste jaren zoveel woningen aangeboden, dat het voor een woningzoeker echt heel lastig is om hier een weg in te vinden."
Als een woningzoeker op Funda een huis in Almere zoekt tussen 200.000 en 275.000 euro, de categorie waarin een grote groep mensen zoekt, krijgt hij of zij meer dan vijfhonderd woningen te zien. Vrielink: "Die ga je echt niet allemaal bekijken. Woningen moeten opvallen juist. Dan is een garantie een hele concrete manier om je huis eruit te laten springen. Een verkoper weet dat zijn huis meer aandacht trekt door het met ERA Garantie aan te bieden en een koper zal eerder selecteren op huizen met garantie dan zonder."


Zorg wegnemen

Wat houdt zo'n garantie nu eigenlijk in? Betekent dit dat het huis gegarandeerd wordt verkocht? Vrielink licht toe: "Nee, de ERA Garantie die wij als Bröring ERA Makelaars aanbieden garandeert de werking van de gedekte installaties, zoals inbouwapparatuur, loodgieterwerk, sanitair en de elektrische installatie. Als je een bestaande woning koopt, realiseer je minder dat het eigenlijk een gebruikte woning is. Er is sprake van slijtage door gebruik van al deze installaties. Meestal houden mensen een potje aan voor onvoorziene gebeurtenissen, maar dat lukt niet altijd. De ERA Garantie neemt die zorg weg."
Voor meer informatie: Bröring ERA Makelaars, Grote Markt 33 te Almere: 036-5342524 of kijk op www.broringmakelaars.nl.