Woondorst Blauw in Noorderplassen-West Nog negen woningen te koop aan het water

01 juli 2009 07:00

NOORDERPLASSEN-WEST - Water om op te varen, bos om in te wandelen én toch in de buurt van het stadshart. Op de rand van Noorderplassen-West ligt het project Woondorst Blauw van Ballast Nedam en BAM Vastgoed. Op het vasteland en op een schiereiland worden 44 woningen gebouwd. Alle woningen liggen aan het water en er zijn er nog negen te koop.


Er zijn vrijstaande, hoek- of geschakelde woningen op misschien wel een van de mooiste locaties in het gebied. Woondorst Blauw is verdeeld over twee woongebieden. Op het vasteland worden vier vrijstaande woningen en acht twee-onder-één-kapwoningen gebouwd, deze laatste zijn allemaal verkocht. Op het schiereiland komen 32 geschakelde waterwoningen. Alle tuinen van de woningen liggen aan het water met een aanlegsteiger voor de eigen boot. Het water staat in verbinding met het open vaarwater van de Noorderplassen.

Aantrekkelijke architectuur

Niet alleen de nabijheid van het water was een reden om voor Woondorst Blauw te kiezen. Aan de oever van het water laten de toekomstige bewoners van Woondorst Blauw de gejaagdheid van het dagelijkse leven dus even achter zich. Maar het ligt heel centraal en is goed bereikbaar. Binnen een paar minuten met de bus of auto kunnen toekomstige bewoners al in de stad zijn; er zijn prachtige fietspaden naar andere wijken en mooie wandelroutes vanuit huis. De woningen hebben bovendien een eigen parkeerplek.

Bouw gestart

De woningen worden op dit moment gebouwd en naar verwachting in het eerste kwartaal van 2010 opgeleverd.
De prijs van de woningen start bij 327.500 euro, vrij op naam. Belangstellenden voor de woningen van Woondorst Blauw kunnen contact opnemen met de afdeling Nieuwbouw van Arcuris makelaars of makelaardij Van der Linden in Almere of zich aanmelden via de website www.arcuris.eu. Voor meer informatie: www.woondorst.nl.