Workshop Eerste Hulp Bij Zingen voor leerkrachten

25 april 2012 05:00

HOUT – Scholen besteden steeds minder aandacht aan zingen. De workshop Eerste Hulp Bij Zingen wil leerkrachten weer enthousiast maken om te zingen.


“Kinderen vinden het in het algemeen heel leuk om te zingen”, aldus de initiatiefneemsters Jolanda Mulder en Miranda Driessen. “Bovendien hebben diverse onderzoeken uitgewezen dat zingen en muziek maken een positieve invloed hebben op zowel de cognitieve, maar vooral ook de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen.”
Mulder en Driessen hebben beiden ruime ervaring in het onderwijs. In eerdere workshops voor mensen uit het onderwijs viel hen op dat veel leerkrachten moeite hebben met zingen. Voor moedige leerkrachten die de stap durven te zetten om te gaan zingen met hun klassen vindt op vrijdag 11 mei van 10.00 tot 17.00 uur de workshop Eerste Hulp Bij Zingen plaats in De Stadsboerderij aan het Kemphaanpad 14.
De workshop richt zich zowel op het onderzoeken, spelen, experimenteren, en improviseren met de eigen stem als op het toepassen hiervan in lessen aan kinderen. Er kunnen maximaal twaalf deelnemers inschrijven. Meer informatie of aanmelding: 036-5404503 (Miranda Driessen) of 038-3325697 (Jolanda Mulder). Aanmelding moet wel voor 30 april gebeuren.