Workshop geheugentraining bij Open Universiteit

18 mei 2011 05:00

STAD CENTRUM - In het Studiecentrum van de Open Universiteit Almere op de eerste verdieping van de nieuwe bibliotheek aan de Stadhuisplein 101 is woensdag 25 mei om 18.45 uur een workshop geheugentraining.


Hoe komt het dat je sommige informatie als een spons opneemt en andere informatie maar niet in je hoofd kunt krijgen? En waarom kun je de ene dag een half boek uit je hoofd leren, terwijl je op een andere dag niet verder komt dat de inleiding?
Het geheugen kun je goed vergelijken met een spier die je kunt trainen. Of het nu om het onthouden van namen, vakliteratuur, of feiten gaat of dat je een presentatie uit je hoofd wilt geven: als je ‘geheugenspier’ in topconditie is, kun je informatie veel makkelijker onthouden.
De ‘geheugenspier’ kun je door oefeningen in conditie houden. In de training krijg je concrete technieken aangereikt om dit te doen zodat je meer informatie kunt onthouden. Door de vele metingen tussendoor, is het resultaat direct zichtbaar.
De workshop wordt gegeven door Mark Tigchelaar. Hij heeft over dit onderwerp drie boeken geschreven en is expert op dit gebied. Aanmelden kan via www.ou.nl/studiecoach. Meer info: 036-5342583. Het Studiecentrum is elke woensdagmiddag geopend van 13.00 tot 17.00 uur.