Workshop ‘Grip op geld’

11 januari 2012 06:00

STAD CENTRUM – Om Almeerders te helpen bij het omgaan met geld organiseert de nieuwe bibliotheek op vrijdag 13 januari, in samenwerking met het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting, Nibud, in alle drie de vestingen van de bibliotheek de workshop ‘Grip op geld’.


In de bibliotheek Haven is de workshop van 11.00 tot 12.30 uur, in Stad van 14.00 tot 15.30 uur en in Buiten van 19.00 tot 20.30 uur. De toegang is gratis, deelnemers worden wordt verzocht zich vooraf aan te melden bij de klantenservice.
Er is op dit moment veel vraag naar hulp bij het omgaan met geld. Mensen raken de grip op hun geld kwijt, bijvoorbeeld door vermindering van inkomen. Deze workshop biedt goede handvatten om weer overzicht te krijgen over de nieuwe financiële situatie.
Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) is een onafhankelijke stichting die informeert en adviseert over financiën van huishoudens. Zij richt zich daarbij vooral op consumenten maar ook op professionals die werken bij de overheid en de financiële en maatschappelijke dienstverlening. Daarnaast doet het Nibud onderzoek naar de geldzaken van consumenten.