Workshop maskers maken voor 5 euro

26 januari 2010 10:26

HAVEN CENTRUM - De kunstenaars van broedplaats De Hulk aan de Haak 60 bieden elke laatste zaterdag van de maand een workshop aan. Deze wordt steeds door een andere kunstenaar gegeven en is dus ook steeds een ander soort workshop. Zaterdag 30 januari geeft Hilleke Linthorst een workshop maskers maken.


De workshopserie heet De 5 euro workshop, waarmee de vaste, lage, entreeprijs wordt aangeduid. De entreeprijs is bewust laag gehouden want de workshops dienen als kennismaking met de veelzijdigheid van de kunstenaars van De Hulk (de kunstenaars leggen er soms zelfs op toe).
De workshop maskers maken wordt twee keer gegeven, van 13.00 tot 14.00 uur en van 14.30 tot 15.30 uur, in de ruimte van het Dag ActiveringsCentrum Jan Steen van Kwintes op de begane grond van gebouw De Hulk. Er wordt gewerkt met water, gipsverband, vaseline en scharen. Het resultaat zal een afdruk van (een deel) van het eigen gezicht zijn. Dit vormt de basis voor een masker dat thuis verder uitgewerkt kan worden. Ook kan gekozen worden voor het maken van maskers waarbij twee verschillende kleuren stevig papier, lijm, scharen en potloden worden gebruikt.
De workshop duurt een uur, en kost dus 5 euro per persoon, inclusief materiaal. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: h.linthorst@kwintes.nl of door even te bellen: 06-54698878.