'Yes we can' in buurtcentrum 'Amerika'

08 april 2010 07:00

COLUMBUSKWARTIER - In het allernieuwste stadsdeel van Almere, Almere Poort, is vorige week woensdag het allernieuwste buurtcentrum van de stad geopend. Buurtbewoners konden aan het eind van de middag een kijkje nemen in buurtcentrum Amerika aan de Henri Stanleystraat 1 in de wijk Columbuskwartier.


Met voorproefjes op de activiteiten lieten de medewerkers de bewoners zien hoeveel er mogelijk is in het nieuwe buurthuis. 'Yes we can' was duidelijk het motto van de middag. Kinderen konden meedoen aan de danscompetitie, sportgames of springen op een springkussen. Voor de volwassenen waren er demonstraties van workshops die er al georganiseerd worden in het centrum. De medewerkers nodigen buurtbewoners uit om zelf een activiteit in de accommodatie te organiseren, zoals een koffieochtend, klaverjassen of een kinderactiviteit.

Vrijwilligers in het zonnetje

Om een goede uitvoering te kunnen geven aan het welzijnswerk in Almere, zijn vrijwilligers van groot belang. De Schoor kent op dit moment ruim vijfhonderd actieve vrijwilligers tussen de 12 en 92 jaar. Vrijwilligers die bijvoorbeeld helpen achter de bar, voorlezen op de speelzaal, helpen bij de organisatie van kinderactiviteiten of huisbezoeken afleggen. Allemaal taken die ze onder deskundige begeleiding uitvoeren.
Vijf vrijwilligers kregen woensdagmiddag een Vrijwilligersspeld uitgereikt. Zij kregen de speld voor hun inzet. In totaal zijn er achttien vrijwilligers door de medewerkers genomineerd voor deze speld. Een onafhankelijke jury heeft uit deze nominaties vijf vrijwilligers gekozen.
Mail het buurtcentrum via: amerika@deschoor.nl of bel: 036-5369248.