Yin Yang'It takes 2 to tango!' voor meer balans

26 oktober 2011 05:00

WATERWIJK - De FNV Vrouwenbond doet mee met de campagne 'Samen Uit, Samen Thuis', dat staat voor evenwicht in de taakverdeling tussen mannen en vrouwen, en organiseert daarom zondag 30 oktober de inspiratieontmoeting 'It takes 2 to tango!' Deze bijeenkomst is van 13.00 tot 17.00 uur en heeft plaats in wijkcentrum De Draaikolk aan de Lekstraat 2.

Met de campagne ‘Samen Uit, Samen Thuis‘ wil de Nederlandse Vrouwen Raad (NVR), waarbij de FNV Vrouwenbond is aangesloten, stimuleren dat er meer evenwicht komt in de taakverdeling tussen vrouwen en mannen. Zodat ook na de komst van kinderen vrouwen economisch zelfstandig blijven en mannen meer gaan zorgen. Jonge stellen worden gemotiveerd om hun taken in huis en buitenshuis zo te verdelen dat beide partners zich optimaal kunnen ontwikkelen in hun zorgtaken én op de arbeidsmarkt, voor nu en voor later.

Worsteling

Tegenwoordig blijven vrouwen vaker dan voorheen werken als ze moeder worden. Naast hun vaak (bijna) fulltime baan nemen zij vaak ongemerkt een groot deel van de zorg thuis voor hun rekening. Het gevolg is dat zij vaak worstelen met het vinden van dé balans tussen werk en privé. Ook het evenredig verdelen van de zorgtaken tussen de partners blijft een struikelblok. Ook zo aan het worstelen? Grijp dan nu de kans, regel een oppas en ga voor een quality-middag samen met de partner naar deze inspiratieontmoeting.
Meer detailinformatie over het programma is te vinden op www.fnvvrouwenbond.nl, onder Samen uit Samen thuis. Aanmelden is wel verplicht via: post@fnvvrouwenbond.nl.