Ymere: "Animo voor FM is groot"Trendy woningen voor starters gewild

29 juli 2009 06:59

POORT - De inschrijvingen van nieuwbouwproject FM, de meest swingende wijk van Almere, verlopen voorspoedig. Er is veel animo voor de trendy woningen, laat Ymere weten.


Ymere biedt bijna alle woningen in FM aan met Koopgarant. Joop Baars, directeur Projectontwikkeling regio Zuidoost van Ymere: "Het is met name voor starters bijna onmogelijk geworden om een woning te kopen. Dat er weinig nieuwe woningen worden gebouwd helpt niet mee. Door toch woningen te bouwen en deze aan te bieden met Koopgarant wil Ymere huizenkopers tegemoet komen."
Koopgarant betekent dat de koper de woning tegen een 25 procent lagere prijs koopt, en de woning te allen tijde aan Ymere kan terugverkopen waarbij de winst of het verlies onderling wordt gedeeld.

Goede prijs

Makelaar Marc Visser van Van der Linden Makelaardij is hier zeer over te spreken: "Een van de doelstellingen voor FM is van het begin af aan geweest: kwalitatief hoogwaardige woningen voor een goede prijs. De beslissing van Ymere om er Koopgarant op te zetten sluit aan bij die doelstelling. Het betekent dat je in FM al een woning kunt kopen vanaf 115.125 euro. Meteen vanaf de start verkoop op 13 juni kwamen de inschrijvingen bij ons binnen. Dat gaat waarschijnlijk nog wel even door."
Aan de gracht

FM heeft ook woningen in een hogere prijsklasse, bedoeld voor de moderne tweeverdiener: het Grachtenhuis oftewel de 'FM Limited Edition'. Deze woningen aan het water tellen maar liefst 185 vierkante meter woonoppervlak, verdeeld over vier woonlagen
Inschrijving en loting

Wie in aanmerking wil komen voor een trendy woning in FM heeft tot 1 augustus 12.00 uur de tijd om zich in te schrijven. Op 3 augustus vindt onder toeziend oog van de notaris de loting plaats. Informatie over de woningen en inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar bij Van der Linden Makelaardij in Almere, bereikbaar op nummer (036) 5330077.