Ymere realiseert ideeën met Betere Buurtprijs

29 september 2009 07:24

ALMERE - Woningcorporatie Ymere roept Almeerders op om hun beste idee voor een betere buurt in te sturen. De beste ideeën om de leefbaarheid in de buurt te verbeteren worden door de woningcorporatie beloond met praktische en financiële hulp bij de uitvoering ervan. En als extraatje maken buurtbewoners kans op een straatfeest.


De Betere Buurtprijs is een jaarlijks initiatief van woningcorporatie Ymere om samen met bewoners te werken aan de leefbaarheid van hun buurt. In de afgelopen jaren zijn verschillende ideeën uitgevoerd waaronder bijvoorbeeld het buurtatelier in de Wierden.
Ymere voelt zich mede verantwoordelijk voor de kwaliteit van de leefomgeving. Als het slecht gaat met een buurt dan is het nodig om in te grijpen. Soms met tastbarre maatregelen; maar vooral ook met het bevorderen van sociale contacten, goede voorzieningen, bedrijvigheid, onderwijs en werkgelegenheid. Ymere zoekt daarbij zoveel mogelijk samenwerking met de politiek, welzijn, scholen, ondernemers, creatieve en uiteraard met bewoners zelf, zoals bij de Betere Buurtprijs.
Almeerders kunnen hun ideeën tot maandag 28 september aanleveren. Informatie: www.opwegnaareenbeterebuurt.nl.