Ymere tevreden met succesvol renovatieprojectBewoner Stedenwijk ontvangt energielabel A

09 mei 2010 19:02

STEDENWIJK - Frits Plas heeft als eerste bewoner uit Stedenwijk het energielabel A voor zijn woning ontvangen. Hij kreeg het label uitgereikt van regiodirecteur Pieter Jan Datema. Woningcorporatie Ymere rondde onlangs het renovatieproject in deze wijk in Stad op succesvolle wijze af.


Vóór de renovatie had de woning energielabel E. Een bijzondere prestatie met relatief eenvoudige ingrepen, heeft de woning energiezuiniger gemaakt. Ymere laat alle woningen labelen en gaat er vanuit dat zij allemaal label A krijgen. De bewoners ontvangen hiervan een certificaat. De woningcorporatie is voor de zomer afgelopen jaar gestart met de renovatie van 149 huurwoningen, waarvan 42 portiekwoningen en 107 eengezinswoningen aan de Alkmaargracht, de Aalsmeerstraat, de Amstelveenstraat, de IJmuidenstraat en het Velsenpad in Stedenwijk. Deze renovatie had als doel om energie te besparen en om het comfort en de uitstraling van de woningen te verbeteren.


Minder warmteverlies

Door de woningen beter te isoleren, treedt minder warmteverlies op en gaat het energieverbruik omlaag. Ymere isoleerde onder meer de daken en de vloeren op de begane grond. Ook de raamkozijnen zijn vervangen en er is HR glas geplaatst. Door daarnaast te zorgen voor betere ventilatie ontstaat er een aangenamere leefomgeving voor de bewoners. Zo bracht Ymere zelfregulerende ventilatieroosters aan, werden de mechanische ventilatieboxen vervangen en werden binnendeuren ingekort.
Ymere heeft zich ook op de toekomst voorbereid door de woningen te voorzien van duurzame energie via zonnepanelen. Ook dit levert een besparing in energiekosten op en draagt bij aan een beter milieu. De zonnepanelen wekken ongeveer een derde van de elektrabehoefte van een woning op.