Yoast United weer te sterk voor Sailors

22 maart 2021 09:15

ALMERE - Op basis van de twee voorgaande onderlinge wedstrijden was de vraag bij de start van de wedstrijd of het Yoast United weer zou lukken om direct stevig afstand te nemen van Almere Sailors. Het eerste kwart wees deze keer anders uit. Tot bijna halverwege het eerste kwart was het een gelijk opgaande strijd waarbij teams afwisselend een voorsprong wisten te nemen. Vanaf dat moment zette Yoast United Almere Sailors meer onder druk en boekte het opnieuw winst tegen de Almeerders.

Zelfs na vijf minuten in het tweede kwart was er nog steeds een verschil van slechts punten (22 – 30) in het voordeel van Yoast United. Vanaf dat moment sloeg de wedstrijd echter om en wist Almere Sailors de basket niet goed meer te vinden. Yoast United wist juist aanvallend de druk op Almere Sailors om te zetten in punten. De rust werd dan ook bereikt met een 25 – 45 stand.

Ook het derde kwart was duidelijk voor Yoast United. Het lukte Almere Sailors maar niet om goed onder de druk van de tegenstander uit te spelen en de basket van de tegenstander goed te vinden. Yoast United had hier duidelijk geen last van. Onder sturing van Austin Luke en met 5 driepunters van Jett Speelman liep Yoast United uit naar 38 – 75.

Jonkies

Het vierde kwart was het kwart van de 'jonkies' . Beide coaches kozen ervoor om hun jongere spelers veel speeltijd te geven. Deze grepen deze mogelijkheid met beide handen aan waardoor het leuk bleef om de wedstrijd te blijven volgen. Het lukte Almere Sailors hierbij wat beter om weerstand te bieden aan de aanvalsdrift van Yoast United waarbij het ook lukte om de basket van Yoast United beter te vinden. De eindstand werd dan ook bereikt met een stand van 53 – 89.

Zaterdag 27 maart om 20:00 uur speelt Almere Sailors een uitwedstrijd tegen Aris Leeuwarden. Deze is te volgen via de livestream op www.almeresailors.nl.