Youri Severin verrast op NK Offroad met zilver"Ik ga voor de Olympische Spelen"

16 september 2009 06:52

VERZETSWIJK - De Almeerse triatleet Youri Severin keerde na acht maanden blessureleed vorig weekendsterk terug in het triatloncircuit. Op Ameland werd de Almeerder tweede tijdens het NK Offroad Triathlon.


"Ik heb mezelf eigenlijk wel verbaasd", zegt de inwoner van Verzetswijk. "Ik heb acht maanden niet op het hardlopen kunnen trainen. En dan tweede worden, is toch wel verrassend. Dat is fijn voor mijn sponsors AA Drink en Merida van ik een Mountainbike en racefiets rijd."
Severin verwacht in januari weer zijn oude niveau te hebben. "Op Ameland merkte ik duidelijk dat ik op het onderdeel lopen tekort kwam. Terwijl dat altijd mijn sterkste onderdeel is. In januari kan ik weer mee met de wereldtop. Ik doe dan mee met de halve marathon van Egmond."
Wie verwacht dat Severin zich prepareert voor de Holland Triathlon in Almere, komt bedrogen uit. "Ik richt me helemaal op de Olympische Spelen van 2012 en wil ook alleen nog maar op de Olympische afstand uitkomen. Daar past de 'hele triatlon' van Almere niet in. In 2010 richt ik mijn pijlen op het EK en WK Olympische afstand."