Zachtfruit is gezond

12 november 2008 08:00

ALMERE - Aardbeien, bessen, frambozen en bramen zijn meer dan alleen lekker. Zachtfruit zit boordevol belangrijke voedingsstoffen die de mens helpen gezond en fit te blijven. Naast deze gezonde voedingsstoffen zoals vitamine C, diverse B-vitamines en vezels levert zachtfruit maar weinig calorieën. Dat is een prettige bijkomstigheid.


Zachtfruit kan een belangrijke bijdrage leveren aan een gezonde huid. Vitamine C, water en anti-oxidanten in zachtfruit helpen mee de huid te beschermen tegen de invloeden van zonlicht. Ze versterken de afweer van de huid en dragen bij de conditie van de huid op peil te houden.
Met name bessen, frambozen en bramen bevatten vezels. Vezels geven sneller een voldaan gevoel waardoor je tijdens de maaltijd minder van andere voedingsmiddelen eet en tussendoor minder snel geneigd bent om te gaan snoepen.
Fruitsuikers zorgen voor energie en zijn brandstof voor de hersenen. Goed om te weten voor lange kantoordagen of bij een belangrijke klus. Foliumzuur is één van de vitamines die ervoor zorgt dat er genoeg energie is. Vooral aardbeien leveren een aardige portie foliumzuur. Vitamines in zachtfruit houden de weerstand op peil. Dat is wel zo handig wanneer een verkoudheid de kop op steekt. De vezels in zachtfruit zorgen er voor dat de darmen goed hun werk kunnen doen.
Voor sterke botten zijn ook vitamine C en magnesium nodig. Die voedingsstoffen zitten onder andere in zacht fruit.