Zanger Ruben Anthony trakteert op cupcakes

08 mei 2020 11:00

ALMERE – Meer dan tachtig nominaties kwamen er binnen op de lezersactie van Almere DEZE WEEK waarin Almeerders die – door het coronavirus – een steuntje in de rug verdienen, door zanger Ruben Anthony getracteerd zouden worden op cupcakes van de Amsterdam Cupcake Company.

Bijna alle genomineerden verdienden de cupcakes. De redactie besloot daarom niet één maar drie winnaars uit te roepen. Ruben Anthony, wiens nieuwe single Lost in Love al meer dan 20.000 keer beluisterd is op Spotify, bracht de cupcakes afgelopen donderdag persoonlijk bij de verraste winnaars langs.

Noa Luyckx

De eerste stop was bij verpleegkundige Noa Luyckx, werkzaam bij Polderburen. Zij heeft vrijwillig intrek genomen in een caravan op de oprit van haar ouderlijk huis om zo het risco op besmetting te voorkomen. 'Stel je voor dat jij mij besmet, en ik breng het binnen op mijn werk, dat zou een ramp zijn', zei Noa tegen haar moeder die haar voor deze instelling nomineerde voor de cupcakes. Blij verrast nam Noa de cupcakes in ontvangst.

Wendy en Raymond van der Meyden

Dat was ook het geval bij Wendy en Raymond van der Meyden die werken in huisartsenpraktijk De Waterlelie. Veel collega's vielen ziek uit en één kwam er zelfs te overlijden. Het paar maakte zware overuren 'Hun jonge kinderen zagen ze amper', zegt Ingrid Maste die het stel nomineerde. 'Gelukkig kon oma ze opvangen.' Wendy en Raymond hebben de cupcakes meer dan verdiend."

Gerard Singels

De laatste cupcakes waren voor Gerard Singels. Een bijzonder bezoek, want omdat Gerard zelf herstellende is van het coronavirus, bleef hij veilig in de deuropening staan. Tara Kalidin, had goede reden om Gerard te nomineren: tijdens een operatie liep hij bacteriële infectie op in het ziekenhuis en moest hij daarna drie weken in quarantaine. Inmiddels is hij aan de beterende hand."

Zanger Ruben Anthony vond het geweldig om de mensen te verrassen met de cupcakes. "Als artiest wil ik altijd mensen blij maken. En vandaag kon ik dat niet doen met een optreden, maar wel met deze geweldige actie van Almere DEZE WEEK en de Amsterdam Cupcake Company."

De zanger heeft zelfs een leuk filmpje gemaakt van de drie uitreikingen die te zien zijn op zijn Facebook-tijdlijn en ook op de vernieuwde website van Almere DEZE WEEK.

Ruben Anthony verraste de Almeerders met cupcakes, hier bij Noa Luyckx. "Fijn om mensen blij te maken". (Foto's: Fred Rotgans)

Wendy en Raymond van der Meyden werken keihard in hun huisartsenpraktijk.

Gerard Singels is herstellende na een zware periode.