Zaterdag 19 maart Open dag van de Zorg: Wegwijzer in zorg en welzijn

15 maart 2011 14:40

ALMERE - Iedereen heeft wel eens met zorg te maken, maar niet iedereen weet wat de zorg precies inhoudt. Daarom vindt er op zaterdag 19 maart zowel in Almere als Lelystad van 11.00 tot 15.00 uur de 'Open Dag van de Zorg, de wegwijzer in zorg en welzijn' plaats. Verschillende organisaties uit de zorg en welzijn hebben de handen ineen geslagen om dit jaarlijkse evenement te organiseren. Zowelwerk, onderdeel van CMO Flevoland, had de coördinatie.


Een kijkje achter de schermen

Jong en oud kunnen deze dag een blik achter de schermen werpen. Bezoekers kunnen kennismaken met de thuiszorg, de ouderenzorg, de geestelijke gezondheidszorg, de gehandicaptenzorg, de jeugdzorg, het ROC Flevoland en natuurlijk het ziekenhuis.
De Open Dag van de Zorg is dè gelegenheid voor iedereen die kennis wil maken met de zorg. Ook vele zorg- en welzijnsorganisaties zetten op 19 maart hun deuren open. Bezoekers worden uitgenodigd een kijkje te komen nemen en kennis te maken met de zorg in al haar facetten. Voor degene die de zorgsector al kent, is het de gelegenheid om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen. Maar ook wie meer wil weten over vrijwilligerswerk, een opleiding, een stageplaats of een baan in de zorg en of welzijnssector, kan op deze dag bij de diverse organisaties terecht.
Wat is er te doen in Almere?

In de Binnenstraat van het Flevoziekenhuis, Hospitaalweg 1 in Almere van 11.00 tot 15.00 uur is er van alles te doen en te zien.
Kom en neem een kijkje in de ambulance die buiten voor de ingang staat. Ervaar hoe het is om een hersenletsel te hebben door verschillende oefeningen. Ontdek zelf van top tot teen wat wel/niet hygiënisch verantwoord is. Of kom speeddaten met iemand van een jeugdzorgorganisatie voor meer informatie. Het evenement wordt extra feestelijk door muzikale begeleiding van een troubadour. Voor de kleintjes staat er aan het einde van de binnenstraat een springkussen klaar. Kom ook naar de Open dag van de Zorg en beleef het zelf! Zie voor meer informatie www.zowelwerk.nl.