Zaterdag Rabobank Omloop Flevoland

03 juni 2010 07:00

ALMERE - De twaalfde editie van de Rabobank Omloop Flevoland gaat komende zaterdag, 5 juni, van start. Omloop Flevoland is hét fietsevenement van Flevoland met prachtige routes van verschillende afstanden vanuit Almere, Lelystad en Zeewolde. Een uitstekende verzorging onderweg en een sfeervol programma bij start en finish maken de Rabobank Omloop Flevoland compleet.


Fietsliefhebbers uit heel Nederland zien zaterdag hoe mooi de fietsprovincie Flevoland is. De Rabobank Omloop Flevoland trekt ieder jaar weer meer deelnemers. En dat is niet vreemd omdat dit fietsevenement alles biedt wat toerfietsen zo mooi maakt. De Rabobank Omloop Flevoland biedt naast prachtige routes van uiteenlopende afstanden (van 25 tot 175 km) ook een uitstekende verzorging bij start en finish. Alle routes zijn volledig voorzien van pijlen.
Dit jaar maakt de Rabobank Omloop Flevoland deel uit van een reeks voorbereidingstochten voor een grote toertocht in de regio Rotterdam op zaterdag 3 juli. Dat is de dag dat de Ronde van Frankrijk in Rotterdam van start gaat. Mede daarom zijn er veel extra activiteiten op de startplaatsen van de Rabobank Omloop Flevoland. Zo zal een renner van de professionele Skil-Shimano wielerformatie, Robin Chagenau, de deelnemers aansporen. Tevens worden er onder de deelnemers van de Rabobank Omloop Flevoland startbewijzen verloot voor het evenement in Rotterdam.

Mooie prijs
Bij dit fietsevenement kan een mooie prijs worden gewonnen. Deze is afkomstig van het bekende fietsenmerk Giant, gevestigd in Lelystad. Dit bedrijf stelt een fiets ter waarde van 1000 euro ter beschikking, die wordt verloot onder een van de deelnemers.
Tenslotte is het goed om te vermelden dat ook dit jaar de routes verreden kunnen worden met behulp van GPS-ondersteuning. Via de website www.omloop-flevoland.nl kunnen belangstellenden de routes downloaden naar hun GPS-toestel. De Rabobank Omloop Flevoland wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Flevoland en de gemeenten Almere en Lelystad. De organisatie ligt in handen van Toerclub Flevoland (Lelystad), Fiets Race & Toer Club Almere en Wieler Tourclub Zeewolde. In Almere is de startlocatie bij het clubgebouw van Almere ‘90, Estafettelaan op Sportpark Fanny Blankers-Koen Voor meer informatie kunt u terecht op www.omloop-flevoland.nl.