Zaterdag verkeershinder A6 vanwege kabelbaan

23 maart 2021 16:00

ALMERE - Aanstaande zaterdagochtend worden diverse werkzaamheden uitgevoerd bij de A6 om de kabel van de kabelbaan over de weg te trekken. Ook wordt er een verlichtingsmast verplaatst. In verband met deze werkzaamheden ondervindt de weggebruiker tussen 07.00 uur en 12.30 uur hinder en moet rekening houden met extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten.

Van 07.00 tot 09.00 uur wordt de hoofdrijbaan ter hoogte van Almere in beide richtingen gesloten. Het verkeer wordt over de parallelbaan geleid. Tussen 07.30 en 08.30 uur vindt op de parallelbaan in beide richtingen twee keer een verkeersstop plaats van maximaal 15 minuten. Van 09.00 tot 12.30 uur wordt de hoofdrijbaan A6 ter hoogte van Almere richting Muiderberg afgesloten. Bij de hoofdrijbaan richting Lelystad één rijstrook afgesloten. Het verkeer wordt over de parallelbaan geleid.

Vanaf 12.30 uur zijn alle rijbanen weer open.

Hulpdiensten

Hulpdiensten kunnen bij spoed met gepaste snelheid het werkvak passeren. Door onvoorziene omstandigheden kunnen werkzaamheden worden uitgesteld. Bij deze werkzaamheden wordt, zoals overal in Nederland, gewerkt volgens de richtlijnen van het RIVM. Dit betekent dat afstand wordt gehouden en minder mensen en materieel tegelijkertijd op eewegdeel worden ingezet.