Zaterdagmiddag 22 augustus in ZeewoldeGroot sterren-jubileumconcert '50 jaar Blue Diamonds'

29 juli 2009 07:00

ZEEWOLDE - Almeerders kunnen zaterdagmiddag 22 augustus in Zeewolde genieten van Candy Dulfer, Theo Nijland en Ernst Jansz en andere beroemde artiesten, die meewerken aan het sterrenconcert '50 jaar Blue Diamonds'. Dit bijzondere theaterconcert vindt om 13.30 uur plaats in een aparte tent tijdens de grote Pasar Istimewa aan het Veluwemeer, op het terrein van RCN Zeewolde.


Vijftig jaar geleden startte Mister Blue Diamond, Riem de Wolff samen met zijn broer Ruud het succesvolle duo The Blue Diamonds. Hun eerste hit was een cover-versie van The Everly Brothers-hit '('Till) I Kissed you'. In 1960 kwam hun grote doorbraak toen ze het in 1927 geschreven nummer 'Ramona' opnamen. Het nummer werd in een wereldhit voor hen.
Tijdens het jubileumconcert zijn ook van de partij: Oscar Harris, Ria Valk, Anneke Grönloh, Bonnie St. Claire, Jeannette Berlauwt, Ais Lawa-Lata en Wieteke van Dort, Justine Pelmelay en Andres. Het begeleidingsorkest is de Roger Happelband, die alom wordt beschouwd als de beste begeleiding en improvisatieband van Nederland. Behalve Candy Dulfer spelen ook enkele oud-begeleiders van The Blue Diamonds mee met deze band en natuurlijk topgitarist en producer Patrick Drabe.

Hoogtepunt

Een van hoogtepunten van het concert is het eenmalig optreden dit jaar van Steffen de Wolff met zijn vader Riem de Wolff zelf. Het concert vindt plaats in het hartje van de driedaagse grote Pasar Istimewa aan het Veluwemeer op het terrein van RCN Zeewolde. Alle bezoekers van het jubileumconcert kunnen na afloop een tochtje maken met de boot Ramona, met onderweg Indonesische dans. Het concert begint om 13.30 uur. Parkeren kan bij de ingang RCN Zeewolde, Dasselaarweg 1, er is een pendelbus naar de ingang van de concerttent. Kaarten kosten 18,50 euro per stuk en zijn verkrijgbaar bij de Priméra-shops, Free Record Shop, en de site ticketscript.com. In de toegangsprijs is begrepen de toegang tot de Pasar Malam Istimewa en het boottochtje. Voor meer informatie: www.wnproductions.nl of bel 0343-517371 of 06-51472877.