Zelfverdediging voor kinderen

14 maart 2012 06:00

PARKWIJK - Almer, het servicebureau van Zorggroep Almere, start 17 maart de cursus Zelfverdediging voor kinderen in gymzaal Cranberrylaan aan de Cranberrylaan 32 in Parkwijk.


De cursus bestaat uit tien bijeenkomsten van één uur en leert kinderen letterlijk en figuurlijk steviger in hun schoenen staan. Zelfverdediging voor kinderen wordt gegeven aan kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 14 jaar. De eerste training start op zaterdagmiddag 17 maart om 15.00 uur.
Op een speelse manier trainen de kinderen met elkaar hoe ze om kunnen gaan met allerlei mogelijke gevaren van bedreiging en intimidatie die ze als kind op straat en op het schoolplein tegen kunnen komen. Ze leren van en met elkaar wat de eigen grenzen zijn en hoe om te gaan met die van anderen.
Kinderen durven na deze cursus meer voor zichzelf op te komen en ook duidelijk ‘nee’ te zeggen. In geval van nood leren de kinderen technieken om zichzelf te verdedigen, ook al ligt de prioriteit bij het voorkomen van conflicten. De totale kosten van de cursus zijn met Servicepas van Almer 99 euro en zonder Servicepas 118 euro.
Informatie en aanmelden kan op werkdagen van 8.30 – 17.00 uur telefonisch bereikbaar via de Zorglijn, 0900 – 77 55 777 (lokaal tarief). Mailen kan ook naar almer@zorggroep-almere.nl. Op de website van Almer - www.almer.nl staat een overzicht van alle cursussen. Geïnteresseerden kunnen zich via een inschrijfformulier op de website rechtstreeks inschrijven voor een cursus.