Zending over Grenzen maakt Huishoudbeurs duurzaam

29 februari 2012 15:08

GOOISEKANT – De Almeerse organisatie Zending over Grenzen struinde afgelopen zondag na afloop van de Huishoudbeurs met honderd vrijwilligers de beurs af om artikelen te verzamelen die de zevenhonderd standhouders achter hadden gelaten.


Tijdens de Huishoudbeurs en Negenmaandenbeurs is Zending over Grenzen de enige organisatie die de producten die voorheen werden weggegooid een tweede leven geeft. Peter van der Bijl, directeur Zending over Grenzen: “We zijn erg blij dat we producten van goede kwaliteit die normaal in de vuilcontainer belanden, kunnen geven aan de mensen in Oost-Europa.”
De artikelen komen terecht bij arme gezinnen, kinderen, tehuizen en ouderen in Albanië, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Moldavië, Oekraïne en Roemenië. Zending over Grenzen helpt de allerarmsten in deze landen op sociaal, geestelijk, emotioneel en materieel vlak. Zo gaan er elk jaar tweehonderd transporten met hulpgoederen zoals kleding, schoenen en dekens naar toe.
De organisatie van de Huishoudbeurs/Negenmaandenbeurs is blij met de inzet van Zending over Grenzen. Het draagt bij aan de duurzaamheid die de beurs hoog in het vaandel heeft staan.