Zesde Lumièreparkfestival brengt mensen bij elkaar

10 juni 2010 14:22

FILMWIJK - SMOA (Stichting Multiculturele Organisatie Almere) organiseert zaterdag 12 en zondag 13 juni in samenwerking met Jongerencentrum YfC The Mall het jaarlijkse Lumièreparkfestival in Filmwijk. Op dit festival wisselen dialogen, workshops, sport en dans elkaar af.


Met zeer diverse muzikale optredens wordt de sfeer op het festival neergezet en kan iedereen zich op deze klanken uitleven en ontspannen. De optredens zijn een mix van shows door nieuw talent en al bekende namen. Het geheel wordt omlijst met een markt, waar diverse marktlui bijzondere producten aanbieden.
Het festival heeft als thema 'People bring People together'. Het Lumièreparkfestival biedt de bezoekers eenheid in verscheidenheid. Een verscheidenheid in artiesten en programma, eenheid in het geheel van het evenement.
Het Kinderdorp is een plezierige ruimte voor kinderen en ouders. De activiteiten hebben een informatief en ontspannen karakter waar gegeten en gedronken kan worden. Er is een springkussen, schminken, schilderen, tent voor het verschonen van baby's en kinderen. Dit wordt gedaan in samenwerking met de professionele kinderopvang UK.

Dance Battle

Op het podium is er dit jaar een veelzijdigheid aan artiesten op verschillende niveaus met onder andere muziekformatie La Fiesta en Trafassie. Op beide dagen van het festival wordt er een Dance Battle voor groepen (minimaal vier personen) gehouden. Ook is er op beide dagen van het festival een Gospel Hour. Dans, rap, poëzie, mime, soul, instrumentale acts en 'spoken words'. Individuen of groepen kunnen zich aanmelden via de website. Er is ook een groot podium met een catwalk waarop mannequins en dressmans de mode kunnen showen.
Het open podium zal voor en door jongeren worden ingevuld. Voor meer informatie of om aan te melden, mail naar semmy_d@hotmail.com.
Het Lumièreparkfestival is op 12 en 13 juni van 10.00 tot 22.00 uur en de toegang is gratis.
Kijk voor meer informatie op de website www.lumiereparkfestival.com.