Zestiende editie in TopsportcentrumWintercup breekt alle records

24 december 2008 08:00

ALMERE - De zestiende editie van de Wintercup gaat alle records breken. Voor het eerst sinds de komst van Forza Almere doen alle clubs mee, inclusief het dit jaar opgerichte FC Almere. Daardoor worden in totaal driehonderd wedstrijden gespeeld en 143 bekers uitgereikt. Dat aantal werd nooit eerder gehaald.


"Er doen dit jaar ongeveer 1.200 voetballers mee", zegt organisator Gerard Baljet. "Daarom zijn we blij dat we opnieuw gebruik mogen maken van het Topsportcentrum Almere in Poort. In de breedtesporthal worden de dagtoernooien afgewerkt en in het stadion de overige partijen. Feitelijk wordt dus gestreden om twee wintercups."
Baljet hoopt ook op een recordaantal toeschouwers. "Het is een prachtig evenement dat jaarlijks meer dan 10.000 bezoekers trekt. De entree is gratis, dus iedereen is welkom."
Het toernooi draait op het succes van veel vrijwilligers en de medewerking van alle voetbalclubs in Almere. "Het is heel bijzonder dat alle clubs meedoen", zegt Baljet. "Dit toernooi is echt uitgegroeid tot een traditie. En het is heel goed dat de clubs elkaar eens op een andere manier ontmoeten."
Het toernooi wordt gehouden op 27, 28, 29 en 30 december in het Topsportcentrum in Almere Poort. De laatste avond treden verschillende 'local vocals' op, zoals Danny Lith, Liesbeth Vollebregt, Raymond Beense en 2-Force. "Maar daar komen zeker nog meer namen bij. Meestal stappen ze spontaan het podium op. Het is altijd een gezellige avond. De radiozender Splash FM zal ook aandacht besteden aan het toernooi en is waarschijnlijk ook tijdens de slotavond aanwezig."
Naast de toernooien worden ook nog andere festiviteiten georganiseerd waarmee prijzen gewonnen kunnen worden. De opbrengst gaat naar een goed doel.
Informatie over het toernooi is te vinden op www.wintercup.nl.