Zevende apenloopLoop ook dit jaar weer mee voor AAP

13 mei 2009 07:00

MUZIEKWIJK - Trim Slim organiseert zondag 17 mei de zevende Apenloop. Een deel van het inschrijfgeld wordt geschonken aan Stichting AAP in Almere. De start is vanaf Leefgemeenschap De Toonladder aan de Kathleen Ferrierstraat 51 in Muziekwijk.


Bij deze wandeltocht kunnen lopers kiezen tussen afstanden 5, 10, 15, 20, 30 en 40 kilometer. Speciaal voor de kinderen is er een route van de 5 kilometer uitgezet. Kinderen tot en met 11 jaar moeten worden vergezeld door een volwassen begeleider. Alle routes worden gelopen over verharde wegen.
Leefgemeenschap De Toonladder is makkelijk te bereiken met buslijn 5 en is op loopafstand van treinstation Almere Muziekwijk (ongeveer 700 meter). Er kan gestart worden vanaf 08.00 uur tot 13.00 uur, afhankelijk van de te lopen afstand. Het finishbureau sluit om 18.00 uur. De inschrijfkosten bedragen 3,50 euro inclusief een mooie herinnering.
Voor meer informatie: www.trimslim.nl of m.v.aken@hccnet.nl.

IN KADER

Stichting AAP

Stichting AAP is een Europees opvangcentrum voor uitheemse dieren die afkomstig zijn uit de illegale handel of die zijn afgedankt door proefdierlaboratoria, dierentuinen en particulieren. Veel apen, maar ook wasberen, prairiehonden of stinkdieren komen vaak na veel ellende bij Stichting AAP weer op verhaal door vakkundige verzorging. Wanneer de dieren zijn hersteld, wordt een goede plek voor hen gezocht in een natuurlijke omgeving.