Zevende editie in Zeewolde op 21, 22 en 23 augustus Pasar Istimewa Flevoland dit jaar aan het water

19 augustus 2009 07:00

ZEEWOLDE - De driedaagse pasar is dit jaar in een nieuw jasje gestoken. De zevende editie is een heel speciale want er is een jubileum-sterrenconcert wegens het 50-jarige bestaan van de Blue Diamonds. Bovendien is er een extra derde podium, en als klap op de vuurpijl is er een romantisch bootreisje voor de bezoekers naast de vele nieuwe workshops.


De al eerder op internet tot leukste pasar van Nederland gekozen Pasar Istimewa Flevoland in Zeewolde, kent allerlei nieuwe attracties.Terwijl de aankomst op het parkeerterrein van Staatsbosbeheer hetzelfde is gebleven, brengen de pendelbussen de bezoeker nu iets verderop over de dijk aan het water, aan het Wolderwijd. Het evenement wordt georganiseerd door Wout Nijland Productions en toont opnieuw betrokkenheid bij een aantal hulpprojecten in Papua en Indonesië.


Meevaren met de Ramona

Tijdens deze enige pasar in Nederland aan het water, kunnen de bezoekers op de laatste twee dagen een gratis tochtje maken met de Ramona over het Veluwemeer.
Jubileumconcert

Dit bootreisje is een geste aan het publiek van Blue Diamond Riem de Wolff, die op zaterdagmiddag zijn 50-jarig jubileum op grootse wijze viert met een sterren-jubileumconcert. Niet alleen treedt hij daar voor het eerst weer op met zijn zoon Steffen, maar ook met de beste begeleidings- en sessieband van Nederland, De Roger Happelband. Tijdens het concert om 13.30 uur wordt Riem omringd door niet de minste muzikale collega's als Candy Dulfer, Oscar Harris, Ria Valk, Anneke Gronloh, Jeannette Berlauwt, Justine Pelmelay, Bonnie St. Claire, Andres en Tante Lien en Ais Lawa- Lata. Met de deelname van Candy Dulfer en ook Theo Nijland, beiden 'Riem's favorites' is bovendien een wens van Riem in vervulling gegaan.
Derde podium voor nieuw talent en nieuwe workshops

Steeds meer mensen Uit heel Nederland weten de weg te vinden naar de pasar Istimewa Flevoland. Istimewa betekent "bijzonder"en die naam wordt volledig waargemaakt. Op deze ruimere locatie aan het water is het evenement verder uitgebreid met een derde podium en diverse workshops waaronder Salsa, een foto 'publiek in Indische kleding", workshop kinderen in Indische kleding, de Angklung workshop en allerlei andere attracties. Op zaterdag wordt er een doorlopende Gamelan workshop op het buitenpodium gegeven. Op zondag staat het buitenpodium in het teken van nieuw talent. Een ieder kan zich hiervoor aanmelden.
Exotische markt in combinatie met eten en muziek op drie podia

Het exotische evenement is uitgebreid tot 130 stands en er zijn drie nieuwe restaurants met nu ook gerechten uit Midden Java en Chinees-Kantonese gerechten. Daarnaast ook Thaise gerechten en Surinaam-Javaanse gerechten. Ook is er een nieuwe grote stand 'Goud is geld" waar men gouden en zilveren sieraden kan laten taxeren en omwisselen in contant geld.

Parkeren, gratis pendelbus, openingstijden

Auto's kunnen voor 3,50 euro geparkeerd worden op de groenstrook van Staatsbosbeheer aan de Dasselaarweg op 900 meter van de ingang. Een gratis pendelbus brengt de bezoekers die dat willen toot vlak voor de ingang van de pasar.
De organisatie vraagt u de parkeeraanwijzingen ter plekke op te volgen.
Openingstijden

Vrijdag 21 augustus      13.00-22.00
Zaterdag 22 augustus      12.00-22.30
Zondag 23 augustus       12.00-20.00
Entree Pasar

65 hebben vrijdag toegang voor 3,50 euro
Volwassenen:      8,50 euro
65, stud.       6,50 euro
Kinderen 6-12      4,00 euro
Kinderen -6 jaar   gratis
Lezersactie

Lezers van Almere DEZE WEEK maken natuurlijk gebruik van de bon elders in de krant.
Entree jubileumconcert 50 jaar Blue Diamonds: 18,50 euro. Tent open 12.30 uur, aanvang 13.30 uur. Met dit kaartje tevens gratis toegang tot de pasar op deze zaterdag en het boottochtje.
Voor alle overige informatie en optreedtijden podiumprogramma: zie www.wnproductions.nl.