Zoë van der Heijden voorleeskampioen van Flevoland

15 april 2010 12:44

MUZIEKWIJK - Zoë van der Heijden van basisschool De Syncope uit Muziekwijk heeft vorige w eek de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Zoë vertegenwoordigt op woensdag 19 mei aanstaande de provincie Flevoland tijdens de zeventiende landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd in Muziekcentrum Vredenburg, locatie Leidsche Rijn in Utrecht.


Zoë las een fragment voor uit het boek 'De dikke meester Jaap' van Jacques Vriens. Tijdens de voorrondes in de provincie Flevoland streden 86 kinderen om de titel provinciaal Voorleeskampioen. Eerst op school, daarna in de kwart - en halve finales en tijdens de provinciale finale. De provinciale finale werd georganiseerd door het SFB- Servicecentrum Flevolandse Bibliotheken. In heel Nederland hebben 3106 scholen hun schoolkampioen opgegeven voor de vervolgrondes in hun provincie.
De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met het Sectorinstituut van Openbare Bibliotheken en de Stichting CPNB. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk is, maar vooral ook erg leuk.
De Nationale Voorleeswedstrijd is een van de succesvolle campagnes van Stichting Lezen die sinds het begin van de jaren negentig de aandacht vestigt op het belang van voorlezen. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen.