'Zoete' Valentijnsactie bij Dierenambulance AlmereD66 steekt Dierenambulance Almere hart onder de riem

22 februari 2010 11:17

MARKERKANT - Cocky Kuipers (D66) richt haar jaarlijkse Valentijnsactie op dierenzaken dit jaar. Het is inmiddels traditie dat D66 Almere op Valentijnsdag taarten brengt naar een vrijwilligersorganisatie. Dit jaar ontvingen de vrijwilligers van Dierenambulance Almere een hart onder de riem.


Cocky Kuipers: "D66 vindt het ongelooflijk belangrijk en waardevol wat vrijwilligers doen. Om onze waardering te tonen, kiezen we elk jaar in overleg met vrijwilligerscentrale VMCA een groep uit die het verdient om in het zonnetje gezet te worden. Het liefst zouden we elk jaar alle vrijwilligers verwennen, maar dat is helaas niet haalbaar."
De actie valt goed bij de medewerkers van de Dierenambulance. De vrijwilligers zien het als blijk van erkenning voor het mooie, maar zware werk dat ze dagelijks verrichten. De uitdaging voor deze 45 vrijwilligers is om in heel Almere de Dierenambulance 24/7 op de weg te houden. Jacqueline Jongerius, bestuurslid van de Dierenbescherming in Almere: "Met dit gebaar laat D66 zijn erkenning zien voor de onzelfzuchtige inzet van onze mensen." Ze vervolgt: "Dierenzaken mogen best hoger op de politieke agenda. Onze visie is om net als de brandweer in het gemeentelijke dienstverleningsapparaat te worden opgenomen. Met vaste medewerkers kunnen we namelijk altijd paraatheid voor dieren garanderen. Hopelijk is dit mooie gebaar van politiek Almere een eerste stap in die richting."
De afgelopen jaren heeft D66 onder andere de vrijwillige medewerkers van inloophuis De Ruimte, van seniorencentra en het dierenasiel een hart onder de riem gestoken.