Zomerfestival op stadslandgoed De Kemphaan

31 augustus 2011 05:00

HOUT – Het Zomerfestival is een onvergetelijke zomermiddag in de natuur, waarbij de wereld van de zintuigen wordt ontdekt. De eerste editie van dit festival vindt van 30 augustus tot en met 1 september plaats op stadslandgoed De Kemphaan. Op deze dagen is er elke middag een programma met theater, zang en doe-activiteiten.


In drie theaterwagens, verspreid over het landgoed, begint er elk half en heel uur een nieuwe voorstelling van vijftien minuten. Bij Noortje in de wagen gaan de kinderen zingen en swingen, bij Jut en Julia luisteren en beleven ze de zee, bij poppenspeler Ina ruiken en proeven ze de soep.
De onderwerpen van de doe-activiteiten wisselen dagelijks en beginnen om 13.30 uur en 15.00 uur. Samen met kunstenaars gaan de kinderen de natuur in. Een proeverij, voeltunnel of geurenspeurtocht zijn enkele voorbeelden die de kinderen in het bos ervaren waarbij één van hun zintuigen centraal staat. Aan het einde van de dag kunnen ze samen met hun ouders/begeleiders vanaf 16.30 tot 17.00 uur een stokbroodje bakken boven het kampvuur.
De toegang en meedoen is gratis. Meer informatie en het programma: www.kemphaan.nl.