Zondag 2 augustusEerste editie Dancetour op Esplanade!

08 juli 2009 07:00

STAD CENTRUM - De eerste editie van het gratis toegankelijk dance-evenement Dancetour is zondag 2 augustus op de Esplanade het centrum. Stichting Dancetour heeft bekende DJ's als Marco V, Marcel Woods, Erick E, Sunnery James en Rafeal Frost naar Almere weten te halen, die jong en oud vermaken van 13.00 tot 22.00 uur.


Dancetour is een serie gratis toegankelijke openlucht dance-evenementen, georganiseerd in zeventien steden in Nederland. De unieke combinatie van gratis toegang, een centraal plein en de absolute top aan DJ's, staat garant voor duizenden bezoekers. Door middel van diverse participatieprojecten met jongeren en deze actief bij het evenement te betrekken, creëert Dancetour een zo breed mogelijk draagvlak. Om deze projecten te realiseren werkt Dancetour samen met regionale Mbo- en Hbo-opleidingen, gemeenten, poppodia, Jeugdzorg en andere sociale instellingen. De 'DJ Contest' en de 'Mixperience' in Almere zijn twee van deze participatieprojecten.

Line-up Dancetour Almere 2009

Dancetour Almere wordt om 13.00 uur geopend door Rafael Frost. Deze DJ heeft in 2008 de Dancetour-cd samengesteld en gemixt. Om 14.30 is het de beurt aan DJ Mischa. Hij is de grote winnaar van de 'DJ Contest Almere' dat tijdens het Evenaar Festival plaats vond. Deze 17-jarige DJ krijgt nu de kans om een mooie set neer te zetten.
Een half uur later neemt Sunnery James de draaitafels over. Hij is één van de nieuwste gevestigde namen in de Nederlandse housescene. Om 16.30 uur brengt Erick E zijn set ten gehore. Deze Amsterdamse DJ doet het nationaal en internationaal erg goed. Rond 18.00 uur neemt Marcel Woods het over. Deze DJ is in 1990 begonnen met draaien. De laatste jaren trad hij onder meer op bij Dance Valley, Defqon, Innercity, Sensation en Trance Energy. Tot 20.00 uur is het podium van hem, daarna sluit Marco V tot 22.00 uur het Dancetour evenement in Almere af. Deze top-DJ uit Nederland weet met zijn V-sound het publiek goed los te krijgen!
Doe zelf mee aan Dancetour

Jongeren uit Almere en omgeving kunnen in de voorbereiding ook actief meewerken aan Dancetour. Zij kunnen Dancetour-ambassadeur worden en helpen het evenement te promoten onder de bevolking van regio Almere. Als dank hiervoor ontvangen zij het Dancetour-shirt en maken kans op een VIP-treatment. Om Dancetour-ambassadeur te worden kunnen jongeren zich aanmelden via www.dancetour.nl.
OneMen can make a difference

Ook dit jaar steunt Dancetour de organisatie 'OneMen can make a difference'. OneMen steunt kleinschalige, lokale ontwikkelingsprojecten in meer dan veertig landen over de hele wereld met vervoer- en communicatiemiddelen. Meer informatie op www.onemen.org.