Zonnefestival in Sieradenbuurt

09 juni 2010 07:00

SIERADENBUURT - Stichting Duurzame Wijken het Zonnefestival organiseert zaterdag 12 juni een feest in de Sieradenbuurt. De stichting streeft ernaar bestaande wijken CO2 neutraal te maken, te beginnen met de Sieradenbuurt in Buiten.


Het festival begint om 13.30 met een muziekoptocht door de wijk naar de Tuin van Samenkomst. Daar zal een officiële opening van het reüniefeest plaatsvinden, door de gemeente en de schooljeugd van Het Drieluik. Om 14.00 uur start het festival officieel in de tent rechts van de Sieradenweg. Verschillende partijen geven informatie over mogelijkheden voor duurzame oplossingen en ook de financiering komt aan bod. Zo zal GreenChoice iets vertellen over een aantal duurzame energieprojecten en wordt besproken of er een nulmeting voor de wijk kan worden gedaan.
Muziek staat centraal in het tweede deel van de middag met o.a. toetsenist S. Khoesiaal en een aantal leerlingen van de Kunstlinie met muziekgenres pop, jazz en latin. Ook zijn er verschillende bedrijven aanwezig die zich presenteren met hun activiteiten op het gebied van zonne-energie, boilers en elektrisch vervoer. Alle inwoners van de Sieradenbuurt en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De toegang is gratis en buurtbewoners kunnen zelf drankjes, hapjes of taart meenemen.
Aanmelden via de mail in wel wenselijk: aanmelden via info@stichtingduurzamewijken.nl.